Hava Filtresinden +36HP ve +35 NM

forged&carbon

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Bugün bir modifiye dergisinden okuduğuma göre yeni subaru impreza sti a aem in üretmiş olduğu cold air intake kit ile 36 HP ve 35NM tork extra güç almışlar...:D bence bu kadar bir güç artışı hayal :D ya test etmeden önce ölçüm yapmadılar ondan yüksek çıktı..çünkü bazı araçlarda fabrika çıkışı söylenen güç değerinden fazla güç çıkıyor bu genellikle dynodan kaynaklanabilir..gene bir dergide 240 HP lik seat leon cupra yı maslaktaki bir dyno da 260 HP çıkarmışlardı (ya da 265 ti)..yani gerçektende 36 HP almışlarsa ki inanmıyorum önce aem i tebrik edip sona da subarudaki hava filtresini dizayn eden mühendislerin diplomalarını yırtmak lazım..iyi dizayn etselerdi onlar bu gücü fabrika çıkışında almaları gerekirdi..:)

ilgili haber..
http://www.aempower.com/ViewNews.aspx?NewsID=143

bi filtreyle bu kadar güç alınorsa çipe ne gerek varki :D banada inandırıcı gelmedi

Turbo araçlarda havanın önemini hesaba katıyormusunuz acaba hayal derken...
Sadece hava ve egzos sisteminin rahatlığı bile inanılmaz gü.ler alınmasını sağlıyor aşırı beslemeli motorlarda....

Bahsedilen araç zaten sti bir çip ile ortalama olarak 75 beygir güç veriyor...

filtreyi görmek lazım bi

0b33ae72-68d5-4895-8f83-6ecaa377c421.jpg

Turbo araçlarda havanın önemini hesaba katıyormusunuz acaba hayal derken...
Sadece hava ve egzos sisteminin rahatlığı bile inanılmaz gü.ler alınmasını sağlıyor aşırı beslemeli motorlarda....

Bahsedilen araç zaten sti bir çip ile ortalama olarak 75 beygir güç veriyor...

haklısın atmo larda önemli olan her şey turbolarda daha da önem kazanıyor.Bunu biliyorum..hayal dememin nedeni subarudaki mühendisler bu kadar performans açığını nasıl bırakırlar ki ve ayrıca dinamo ölçümünden kayanklanabileceğini düşündüğüm için...ama gene söylüyorum eger o güç alınmışsa önce subarudaki mühendislerin diplomalarını yırtıp sonada aem i kutlamak lazım..

güzel bir güç ve doğrudur inanırım honda type-r dan arkadaşım 15 hp aldı diğer bir başkası oda type-r dan 20küsur hp aldı bu araç üstelik turbosuz !!! Peki subaru dan neden bu kadar güç alınmasın turbolu + japon moda acık motora sahip bence normal bir değer hatta az bile. Demişsiniz subaru neden böyle bir açık bıraktı vs. modifiye firmaları neden var zaten fabrika çıkış motorlar %75-80 güç ile çıkar diye duymuştum geri kalan %20-25 civarı boşluğu doldurmak için şöyle düşünün opel ön tampon altına arka tampona altına veya yanlara marşbiyel vs.vs. neden takmıyor ? mod. firmaları özellikle kendi anlaşmalı olduğu firmalar para kazansın diye. Tdi, hdi vs.. araçlar chipli çıksa wimmer nerden para kazanır subarular filtre kitli eksoz sistemli vs.li çıksa aem k&n magnex hks nerden para kazanıcak ;)

Geri