İki hata mesajı

labirent14

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar sizlere sormak istediğim iki ayrı konu var;

1- Geçen gün 2000 model astra G arabamın triger ve baskı balatasını değiştirdim. (orginal GM)

İşlem bittikten sonra tech2 ye bağlayıp genel bi kontrol yaptık.
İki arıza görüldü, aynen şöyle yazıyordu.

21. motor ileri körüğü arıza
22. motor ileri körüğü düşük giriş

Bunlar ne anlama geliyor bilen ustalarım varsa lütfen benimle paylaşırlarsa sevinirim.

2-Diğer bir konu araçla sıkışık trafikte fazla dur-kalk yapınca soğutma modülü ışığı yanıyor. (Radyatör fanı çalışıyor ama radyatörün önündeki klima gazı radyatörü fanı klimayı açsam bile çalışmıyor. Zaten şimdilik klimayı kullanmıyorum ama denemek için bikaç kez açmıştım soğutuyor.) Acaba soğutma modülünün ışığının yanması, klimanın radyatör fanıyla alakalımıdır. Ve bu fanın yenisini almak gerekirse fiyat nedir?

Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim...

soğutma modülü arızası var aslın da değişmesi gerekiyor modülün ama öncelikle motor ve klima fanlarının soketlerini söküp kontağı açıp kapağın teker teker bazen veri kaybı olabiliyor eğerki yine yanarsa modül değişecek sol çamurluk davlonmazı arkasındadır

Ustacım öncelikle ilgin için teşekkür ederim.

Bu motor ve klima fanlarının soketleri soğutma modülüne mi bağlı?
Eğer öyleyse teker teker dediğin olay nasıl olcak. Yani bir gün biryere giderken klima fanının soketini çekip mi yola çıkmalıyım. (yukarda yazdığım gibi ışığın yanması için biraz hararet yapması lazım)

Ayrıca bu veri kaybı nasıl oluyor. Eğer benim sorunum da böyle birşey ise yukarda bahsettiğin olayın uygulanışını daha detaylı tarif edermisin lütfen?

Son bir soru :) Soğutma modülünü değiştirecek olursam fiyatını biliyormusun yada çıkma iş görürmü.

Tekrar çok teşekkürler....

soketler fan üzerindedir önce 1 soket söküp kontağı aç 5 saniye bekle kapa soketi tak sonra klima fanın soketini sök kontağı aç 5 saniye bekle kapa soketi tak olursa olur olmaz ise modül değişecek

Usta tekrar teşekkür ederim.
Peki yukarda yazdığım tech2 de çıkan arızaların anlamı nedir?

usta sakıncası yoksa msn den görüşebilirmiyiz..

soketler fan üzerindedir önce 1 soket söküp kontağı aç 5 saniye bekle kapa soketi tak sonra klima fanın soketini sök kontağı aç 5 saniye bekle kapa soketi tak olursa olur olmaz ise modül değişecek
bilgi için teşekkürler gerçekten çok yararlı oldu bunu notlarımın arasına alıyorum belki ileride lazım olur... saygılar sunarım,:)

Geri