İlk arabam ilk deneyimim 2.el Corsa aldım. Yardımlarınız.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wikican
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

wikican

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İlk arabam para biriktirdik aldık.
Hiçbir şey bilmediğimden hiçbir fikrim olmadığından güvendiğimiz biri aracılığıyla aldım.
Zira arabanın neresine bakılır nasıl alınır bilmiyorm. Bilmiyorsan gidip 0 alacaksın başın ağrımasın, ama paramız o kadar işte biriktirdik diyoruz ya.

Kasko yaptırmak için gittim tanıdık bir yere amanın o da ne 2006 model aracım 5 kez kasko kullanmış, 1 inde ise karşı taraf da zarar görmüş. Yani çarpışma olmuş. Bana hiç söylenmemişti.
Servise de baktırmadım dı güvendiğimiz bir aracı dedim ya.
şimdi içime kurt düştü arabanın durumu nasıl motor gidik olmasın.

Servise gidip merhaba bunu şeceresini döktürmek istiyorum dersem yardımcı olurlar mı? Değişmesi gereken kritik parçaları var mı?
Anadolu yakasında nereye gideyim, teşekkür ederim.
Kaça patlar bir de bu şeceresini döktürme ve bilgi alma.

çok acemiyim kusura bakmayın.

öncelikle hayırlı olsun. size opel team sevisi önerebiliriz ki forum sahibidir kendileri zaten ;)
aracı dediğiniz galerici falan değil değilmi yada kendi çapında araç alım satım yapan biri. çünkü bu işle ugrasan bir çok kişi kar sağlayabilmek adına kendi akrabasına bile kazık atabilecek duruma gelmiş ve insanlıktan çıkmış vaziyettedir.
bence fazla kurcalamayın madem ilk aracınız. sizde acemiliğiniizi bu araçta bir atın bakalım.
servis daha iyi bilir ama ikinci el arac aldıktan sonra ilk yapılması gerekn şeyler:
triger değişimi
yağ, yakıt, hava ve polen filtresi değişimi
yağ değişimi.
ve devir daim ve radyotor kontroludür.
tekrar hayırlı olsun.

kasko kullanmak onemlı bır olay dıılkı ben belkı 10 kere kullanmışımdır. her aracımda ayrı ayrı. benım arabamın bı yerı cızılsın ben orayı hemen boyatırım. satacagım gun alıcının bana yapacagı laga lugayı hıc dusunmem. cunku ben keyıf adamıyım. 3-5 kuruş eksıgıne satarım belkı ama keyfımle bınerım.

hayırlı olsun sıkmayın canınızı..
1-2 ay kullanın,deneyin,gezin içinize sinmez ise satıp,bir başkasını alırsınız..
tabi az biraz zarar ediceksiniz ama ne yapalım,mecbur..
çünkü içinize sinmezse kullanamazsınız aracı,aracı sevmeniz lazım..
ama umarım,seversiniz..
hayırlı olsun,kazasız belasız..

Teşekkür ederim sıcak karşılama ve güzel niyetleriniz için.
Aracın kullanma klavuzu gibi birşey ihtiyacım var bulamadım :(

bir de bu servis nerede tam olarak kroki adres var mı ona ihtiyacım var :)

forumun sağ üst kçşesinde bi reklam var oraya tıklarsanız yeni açılan pencereden servise ulaşabilirsiniz. reklam servise aittir.

Öncelikle foruma hosgeldiniz, aracınızın hayırlı olması dileğiyle burada ilgili bölümlerekonu acarak her türlü konuya cevap bulabilirsiniz öncelikle aracı aldığınız yere aracın darbesi boyası değişeni varmı sorsaydınız daha daiyi olurdu kasko 5 kere kullanılması önemli değil önemli olan ne amacla kullanıldığını bende 3 kez kullandım birinde panjurun boyası dökülmüstü orayı boyattım birinde arka stop vurdular degisti en sonda ayna kırıldı önemli olan ufak tefek seylerde kullanılması zaten aracın herhalngi bir parcası degistiyse kaskoda yazar arac kac km'de bilmiyorum ama siz yinede bi elden gecirtin basınızı ağrıtmasın yağ,hava,polen filtresi klima varsa klima gazı bujiler e bi baktırın bir sorun olursa arkadaslarımız yardımcı olur iyi forumlar.

Geri