İlk uzun yolculuğum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Poseidon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Poseidon

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1 hafta önce edirneye yolculuk yaptım. Yaklaşık 1600 km yol teptim(gidiş geliş) ve arabamdan son derece memnun kaldım. Özellikle otobanlardaki hızı oldukça etkileyiciydi.Mercedes Bmw ve Audilere ezilmedim.Bi ara 200 gördüm (Tabi ben 3 aylık şöförüm).Rampada biraz zorlandığını hissetsemde son derece rahat bir sürüşü var. Yolculuk opelle çok iyiydi tabi karabük civarında, emniyet kemeri takmayı unuttuğum için yediğim 39 ytllik cezayı saymazsanız...

Hayırlısı bakalım :D

Uzun yol iyidir. ama cinlik yapıp dedektör almak şart :kop: sondan

sonra yardır gitsin.. istanbul izmir 5 saat :D :D

Opelle yolculuk güzel olur tabii. Alman araçları güvenlik, konfor, vs... konularında 1 numara

Hayırlısı bakalım :D

Uzun yol iyidir. ama cinlik yapıp dedektör almak şart :kop: sondan

sonra yardır gitsin.. istanbul izmir 5 saat :D :D

hehe:) ama onuda bulurlarsa ozaman işimiz var

Uzun yolda özellikle yol tek yönse yani karşıdan araba gelmiyorsa çok eğlenceli oluyor. Fazla bir tehlike olmadan basıyosun istediğin gibi.
Yol gidiş gelişse baya kasış oluyor. Bilenler bilir şileye gittim geçen pazar yol gidiş geliş ve oldukça yokuşlu. Sollamak tam bir işkenceye dönüştü benim için daha bende 3,5 aylık şoförüm, tek yönde istediğim gibi solluyorum hatta sağlıyorum ama gidiş gelişte bir, iki kere az kaldı burun buruna geliyordum karşıdan gelenle. Abandım gaza çok tehlikeli olmadan geçtim ama bence çok sinir bilmiyorum usta şoförler rahat edebiliyorlar mı?
Herşeye rağmen uzun yol mütiş birşey!

:eek: :eek: :eek: :eek:
neler yapmışsınız böyle arkadaşlar ya,
3 aylık söforler 200km hız yapıyor,sağlayıp solluyor,
dikkatli olalım arkadaşlar,kurallar güvenlik için konmuştur keyif amaçlı değil,
daha uzun süre kullandıkça göreceksiniz ki o yollardaki uyarı levhaları hayat kurtarıcı olabiliyor,
opel kullanması zevkli konforlu ve de hızlı bir araç ama önce emniyet.

gidiş-geliş tabir ettiğimiz çift yönlü yollarda da aracımızın kapasitesini iyi bilip,viteslerimizi düzgün ayarlarsak otobandan çok daha keyifli oluyor.tabi hatalı sollamardan kaçınıyoruz. :D

Abi elimden geldiğince sağlama yapmıyorum ama bazen adama sellektör yapıyorum geçmiyo sağ şeride bende sağlıyorum onun dışında zaten nezaman tehlikeli olabileceğini insan anlıyo, çok tehlikeli olabilecek ve daha önemlisi altından kalkamayacağım hamlelere girmiyorum. Corsamı da tanıdım bu 3,5 ayda yani ne yapıp ne yapamayacağını ya da ne yaparsa kepaze olacağını :D biliyorum. Kaza yapmak yapmamaktan daha zor gibi geliyo bana. Parayı bulur bulmaz gidip uzun ve ağır bir araba alacağım çünkü corsanın frenleri de yol tutuşu da 140-160 arasında bitiyo çok güvensiz oluyo arabanın oturaklı olması gerek uzun yolda.

Bende ilk uzun yolumu bu hafta sonu Ayvalığa giderken yapacam. Kurallara uygun önce aracımda taşıdığım canları sonra dışardaki diğer insanları düşünerek aracımı kullanacağım. Dedektör kullanan arkadaşları ve hatta bunu bi marifet olarak görenleri açıkca kınıyorum.

Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım.....

ben de üçncü defa 820km uzun yol yaptm(istanbul-fethye arası).gene acaip mıcır war yollarda nefret edyrm.bi gn bu mıcırlar yüzünden ... yoluna gtcem ama....tüketm ort.7.1lt.hız duble yollarda130-150 arası.normal yollarda100-140 arası genelde.yol 8saat 10dk sürdü

kusura bakmayın dedektörün ne olduğunu bilmiyorum anlatacak birileri warmı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri