işçiler ve izin meselesi

osman duman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
bir akrabam şehir dışında tedavi olacak ama 14 gun resmi izin dışında izin alamıyor, rapor alması lazım tahlilsiz rapor vermiyorlar, yaw kadın nasıl tedaviye gidecek rapor almadan, illa istifa mı etmesi lazım. Bu ne zırva işdir, ne aile hekiminden ne de saglık ocagından 2 gunden fazla rapor alamıyor. Memura 10 ar gunden 4 kez rapor verilirken. kanımca şu olmalı 1 senede 30 gunu gecmemek kaydıyla işçi şartıs şurtsuz maaşından fedakarlık ederek Ücretsiz izne cıkabilmeli. Bu izin sadece 1. derece akraba ölümü ve kadında düşük tehlikesi onuda heyet raporu olursa veriyor. Bu ne abuk sabuk gerzek bir düzendir. Kız delircek.
Yani 7 x 2 şeklinde =14 gun izin alabilse sonrası izin ile idare edecek ama ameliyat oncesi tetkik döneminde doktor rapor veremem diyor . Kız illa agır grip olup oyle mi rapor alsın, rapor alacam diye 1 kilo dondurma yiyip terli terli su mu icsin. :sopa::mad::mad:

Rahatsızlığı nedir bilmiyorum ama tek seferde hekim maksimum 10 gün rapor verebilir. 10 gün sonunda yapılan tetkikler sonucunda hastalığı devam ediyorsa bir 10 gün daha rapor yazabilir. Sonrası heyet işi devreye girer. Fakat bildiğim kadarı ile ilk 10 günlük raporu yazabilmesi içinde hastalığını destekler bir tahlil vs..gerekiyor. Çünkü zamanında bu rapor işi fazlası ile suistimal edildi.

Bu bilgiler kesin değil tabi. Geçen yıl bu zamanlarda bir hastane maceram olmuştu. O dönemlerde biraz araştırmıştım. Bu arada raporlu olunan dönem sigortaya işlemiyor. Şirket maaşı kesiyor ve maaşı ziraat bankasından alıyorsun ve normal maaşından fazla alıyorsun.

Eklemeyi unuttum. Memurlarda durum nasıldır bilmiyorum yılda değişik zamanlarda maksimum 40 gün rapor alınabiliyor. 40 günü geçen durumlarda heyet devreye giriyor.

kanunda yıllık izin hakkı en fazla 3 e bölünebilir ancak bir kısmı 10 günden az olmamak kaydıyla deniyor. ayrıca işçinin ne zaman izin kullanacagını iş veren belirleyemez diyor.
yani 10+ 4 gün izin kullanabilir. 2 parça şeklinde. rapor konusunda özel hastaneler biraz daha esnek gecen ay biz 3 gün aldık rapor tahlil flnda istemedi doktor.

cidden zor birde yargıtay'ın iptal ettigi el izi olayı olmasa tedavi esnasında doktor arkadaş ile rapor yazdırcaz, ameliyat olacagı hastane ve doktor sgk lı olmadıgındann raporları gecersiz. Bu yuzden bu ilden alınması lazım ama o halde buraya nasıl dönüp rapor alacak, yada ameliyat oldugu yerde sgk lı bir doktor bulmak lazım. Kısacası birileri zamanında hile yapmış diye cidden hasta olanlar madur oluyorlar.

Geri