İşte Ülkemizde Olan esnaflığın Hali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
www.engelsizdostlar.com
Bir çok kere burada esnaflar hakkında yazdım işte buyurun size bizim esnafın bizim insanımızın durumları şu kareleri izlerken yemin ederim insanlığımdan utandım. Sadece sular döküldü diye ellerinde sopa ile dilimizi konuşamayan bir insanın üzerine yürümek oda yetmedi bakın gelin ben dayak yiyorum sizde yardıma gelin diyen bir kitle... utanma arlanma kalmamış yeminle. Esnaf filan hikaye olmuş yeminle... ne oldu yani? Sular döküldü ise... dünya mı battı? İflas mı ettin... o yumrukları döşeyen turist arkadaşın elleri dert görmesin Allah bileğine güç versin ki... böyle kişilere anladıkları dilden cevap verebilsin.

https://www.youtube.com/watch?v=4l-q746VVx0

Öküz mü arıyorsunuz buyurun videoyu izleyin. Turist arkadaş dolabı biraz sert açmış olabilir ama esnaf arkadaşın tavrı hoş olmamış. Turist arkadaşın eller dert görmesin. Keşke o ilk sopayı sallayan şahsında bir iki kemiğini kırsaymış.

Bizim çakma delikanlılar sürü halinde bir kişiye dalmayı çok iyi bilirler ama bu sefer sert kayaya çarpmışlar, çok da iyi olmuş. Bizde artık hoşgörü kalmadı, özür dilemek, hatamızı kabul etmek diye bir şey yok. Son yıllarda esnafın kaldırımlara mal yığması yüzünden kaldırımlarda yürüyemez, sokaklara da araba koyamaz olduk. Ben apartmanımın önüne araç park etmesinler diye eşya koyabiliyormuyum? Hani karayollarına bir şey atmak, koymak yasaktı? Polis veya zabıta neden bu esnafları uyarmaz, denetlemez?

Diğer yandan görebildiğim kadarıyla da dolap pek sağlam durmuyor gibi, dikkat edilirse kapağın hızlı açılmasıyla içindekilerin dışarıya saçılması bir oldu, o kapağı küçük bir çocuk da açabilirdi.

Şimdi esnaf açıklama yapıyor sözüm ona adam alkol istemiş de esnaf yok demiş falan filan kocaman otelde kalacak orada alkol olmayacak hadi ondan da vaz geçtim. Demek alkol satacaklar da millete vermeyecekler... olacak iş değil sadece ülkeye rezil olduk demiyorlar da bahane uydurmaya devam ediyorlar. Dedim gibi adamın ellerine sağlık... bir kaç kişinin daha ağzını burnunu düm düz etse idi tadından yenmez olurdu....

Artık esnaf olmayı bir zahmet öğrenin ha bu arada bir ata sözü geldi aklıma her kuşun etti yenmez... ağalar bu adam da çuk diye işte bu sözün tam karşılığı oldu...

Birde bizim ülkemiz misafir Perver olarak bilinirdi... şu hale bak ya.. resmen kepazelikten başka bir şey değil...utanmadan birde şikayetçi olmuşlar... bu ülke turizm siz gibi adamların yüzünden ilerlemiyor...

Turist gelmiyor diye ağlaşan esnaf önce bu gibi meslektaşlarını aralarından ayıklayacaklar. Ne yalan söyleyeyim, bunlar gibi kaba saba esnaf iş yok diye ağlayınca ben gülüyorum. Adam sokak kabadayısı edaları ile bir iş için devlet dairesine gittiğinde memurun tavrını beğenmiyor, aynı memur bir başkasına daha saygılı davranıyorsa kabahat kimde? Herkes ektiğini biçmez mi?
Mesela, bir bayan neden tek başınayken çekinmeden gece vakti taksiye binemiyor, taksiden mi yoksa onu kullanan şoförden mi korkuyor? Ya da yalnız yaşayan bir bayan neden arıza yapan aracını tek başına sanayiye tamire götüremiyor? Herkes işini adam gibi yaparsa, karşısındakine saygı duyarsa sorun yaşamaz. Sevgi saygı tek taraflı değil karşılıklı olur.

Geri