İşte Yeni Vergilerimiz!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selocan77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

selocan77

Bilgi Girilmemiş
Motor Hacmi Taşıt Yaşları İle Öd.Yıllık Vergi
1 - 3 4 - 6 7 - 11 12 - 15 16 ve yukarı

1-Otomobil
1300 ve altı 393 274 155 117 44 (TL)
1301 - 1600 628 471 274 194 76
1601 - 1800 1.104 865 510 312 123
1801 - 2000 1.736 1.340 788 471 188
2001 - 2500 2.605 1.893 1.182 708 282
2501 - 3000 3.631 3.158 1.974 1.064 393

arkadaslar biliyorsunuz ben foruma almanyadan katiliyorum türkiyedeki vergilerle burdakiler cok farkli burda yas sinirindan ziyade katalizatör siniri diyebiliriz yeni araclar eskilerine göre daha az vergi veriyorlar eski katalizatörlüler pahali yeni ler ucuz kücük bir örnek 2,0 cdti yeni dizel yaklasik 300 euro iken 2,0 yeni bir benzinlininki yaklasik 130 euro (yillik vergi) daha yeni katalizatör sistemleri ciktik ca eskiler pahalaniyor tabiki.....

hayırlı olsun ne diyelim zaten ocak ayının gelmesini hiç istemiyorum heleki bu sene
vergi+kasko+sigorta+araç muayenesi+++++++++

vergi vermeden olur mu canım nasıl hizmet etcekler sonra :)

Devlet dairelerinin nasıl hantallaştığının, asıl görevini neden yapamadıklarının en önemlisi bunlara kimlerin neden olduğunun ispatı;

Araçlarımın 2009 MTV değerleri:

1998 Vectra 2.0 GLS 16V 471 TL
1991 Vectra 2.0 CD 188 TL
1963 Taunus 1.7 123 TL

Bu araçların 2009 kakso değerleri sırasıyla: 98 olanı 10.599 TL, 91 olanı (tabloda en yakını 95 modeldi olsun dedim havası olur) 8.170 TL, 63 olanı (tabloda yoktu notere sormuştum) 750 TL.
Bu tablolara göre araçların hepsinin kasko değerlerinin % 5'i ödeyeceğim vergilerinden fazla. Araçların 2'si Ankara plakalı oldukları için muhatap oldukları vergi dairesi Ankara'da.
Yapacağım işler: Herhangi bir sigorta şirketine gidip bu değerleri ispat için belge alacağım. (Nedense benim bile görebildiğim, bütün dünyanın gözlemine açık, internette yayınlanan kasko değerlerini içeren bir tabloyu kağıda dökmesi için sigorta şirketleri noter yerine mi geçiyor?) Bu kağıtları alıp önce İzmir'deki (inanın yerini bile bilmiyorum) vergi dairesini arayıp bulacağım. Bu belgeye bir de dilekçe ekleyip memura vereceğim. Memur kardeşim içinden küfürler ederek (ben de dahil) bütün dünyanın görebildiği ama kemal abimin göremediği listeye girip değerlerin doğru olup olmadığını araştırıp makbuzu kesecek. Aynı şeyleri bir de Ankara'da yapacağım. Yani durmak yok salaklığa devam. Burada yetkilileri eleştirirken bazı arkadaşlar gönül koyuyorlar. Böyle ülke yönetmeyi ( sırf bu hükümetle ilgili değil, geçmiştekiler de dahil) içlerine sindirebiliyorlarsa başka diyecek bir şey diyemiyorum. Boş durma boşa çalış, elalem çalışıyor zannetsin zihniyeti ile yola devam etmek devri geçti artık. Bilgisayar çağındayız, nimetlerinden yararlanmak günah değil çağdaşlıktır.

2009 MTV nasıl ödemeliyiz;

Vergi mükellefi internetten indirdiği aracının o yıla ait kasko değer tablosu ile araç ruhsatını alıp (bence buna bile gerek yok ama neyse, kim gider de kendi vergisini zor yatırırken başkasının vergisini cebinden yatırır ki) vergi ödemesi yapacağı birime gelir. Kasko değeri üzerinden düşme yapılacaksa internetten indirdiği, elindeki çıktıyı görevli memuru verip indirim için uyarır, memur tabloyu kontrol ettikten sonra kişinin vergisini tahsil eder. Mükellefde mesut mutlu bir şekilde evinin yolunu tutar. ( Biliyorum ki bu satırlar şu anda hayalden ibaret. ) Çevreme soruyorum hemen hemen hepsinin vergisi de kasko değerinden fazla, yani büyük bir çoğunluk bir alt dilimden vergi ödeyecek.
Eeee o zaman millete işkence uygulayacağına vergileri biraz düşürsene kardeşim.
Kemal abimin ve kurmaylarının hesabı kolay. Ülkede şu kadar araç var, motor silindir hacimleri şu kadar, bunlara şu kadar vergi tahakkuk ettirince bütçeye şu kadar gelir kaydederiz. Bu hesabı ilkokul çağındaki çocuklar yaparsa normaldir, ama bir ülkenin maliyesi yaparsa komiktir. Bu araçların kaç tanesinin sahibi vergisini yatıramayacak, kaç tanesi bir alt dilimden vergi ödeyecek belli mi? Belli değil. O zaman da yıl sonunda bütçe kocaman bir açık verir. Kurtuluş olarak bir yıl sonraki bütçe hazırlanırken vergiler daha da artırılır. Önünü göremeyenler bu kısır döngüye sarılırlar. Tedbir almazlarsa inanın birkaç yıl sonra MTV araçların değeri kadar olacak, hatta bazılarında geçecek bile.

teşekkürler..

Geri