kac oktan benzin kullanmaliyim ve blow off???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CeyCeyX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CeyCeyX

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Siteyi ziyaret et
2.0 turbo ya 95 aliodum hep..
sonra birisi sen 98 al dedi performansda artis olur dedi.
gittim shell den 100 oktan aldim..
130 a dolan depo 190 a doldu :(
bisey de fark ettirmedi..

bide blow off taktirmak istiorum..
astraci arkadaslar yardimci olursa cunku baya sorun yasatabiliomus blow offf

yardimlarinizi bekliorum

Son düzenleme:
benide her depoda 65-80km arası daha fazla yol yapar diye kandırmışlardı.. alakası yok, ne performans artışı oluyor nede daha fazla yol yapıyor.. zaten opellerin klavuzunda 95 oktan kullanın diye de yazıyor.

hikaye o oktan işi... sadece daha pahalı bence başka bi farkı yok benim gözümde 95 oktana devam... blow off içinde bildiğim kadarıyla ankara da bhp tuning var iyi diyorlar zaten kendilerinin de show car ı astra turbo g kasa bi araştır istersen...

95 ten devam bendede..

ahanda numarası değişmediyse...

TEL: 0312 492 00 99 umarım işine yarar...

Ben Bp Ultimate 97 oktan kullanıyorum, şu ana kadar hiç başım ağrımadı.
Blow off konusuna gelirsek, İngiltere'de Vauxhall için genelde Bailey marka Dump Valve kullanılıyor. Ben aracı aldığımda üzerinde HKS vardı ve havayı tam boşaltamayıp akışmetreye geri gönderdiğinden (yanılmıyorsam problem buydu) arabayı stop ettiriyordu. Biraz araştırıp Bailey gibi ayarlanabilir bir blow off olan Greddy Type RS'in aracıma uygun olabileceğini buldum, şu anda da sorunsuz kullanıyorum. Şiddetle tavsiye ederim.

peki ya fiyatti?? kaca takiolar ??

Benzinin oktan sayısı arttıkça yanması zorlaşır (zorlaşma öyle büyük değerler değil, saniyenin belkide 1000de1i gibi fark...)... Yüksek oktanlı benzinler kullanılırsa erken(istenmeyen) yanma yani vuruntu en aza indirilir. Hissetmesenizde verim artışı olacaktır. İşler daha düzgün işleyecektir.

peki ya fiyatti?? kaca takiolar ??

Ben USA'den getirtmiştim ama Performanceshop'un elinde de olacaktı sanırım. Fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 275$ falandı. Arabanda blow-off'u direkt takabileceğin bir aparat yoktur, ya blow-off çıkışlı bir powerpipe alman ya da yaptırman lazım (benim motorda görünen gri zımbırtı), ya da mevcut plastik powerpipe'ı kesip araya gimeniz lazım. Her iki halukarda da tornacıdan blow-off'un ağzı ile powerpipe'ın ağzını örtüştürecek bir flanş yaptırman lazım, o da 50YTL falan tutar. Greddy'nin kutusundan flanş'la blow off arasına girecek contasına kadar çıkmıştı. Sonuçta böyle bir şey oluyor.

blow off da hks karar werdim her an taktira bilirim 550 fln diolar bakalim ne olacak

Geri