Kasislerde Sigorta Atıyor!

mtyucel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba öncelikle. Sizlerle yeni tanışıyorum ve yeni aldığım aracımla yeniden Opel ailesindeyim. Birkaç sorunum var ve bunların hepsini tüm forumu baştan aşağı dolaşmama rağmen bir kısmına ulaştım fakat kalan sorunlarımı sizlerle paylaşmak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şöyleki;
Opel Astra F HB 1.4 Life (94 Model) araç sahibiyim.
İlk tespitlerime göre Sigorta kutusundaki alt sol sigorta sırasının 4.sigorta girişine denk gelen ki bu sigorta ön ve arka sağ park lambaları, iç gösterge paneli lambalarını v.s. kontrol ediyor. (10Amper-Kırmızı)
Kasislerde ve ani sarsıntılı yollarda farlar açıkken aniden bu sigorta atıyor. Biraz daha sarsıntı yapıp sigortayı yenisiyle değiştiriyorum. (Çünkü attığı an yeniden takınca oda yeniden yakıyor,atıyor) Sürekli yanımda Kırmızı-10 Amper sigorta gezdirmekten sıkıldım. Şüphelendiğim sigorta kutusunun arka lehim bağlantılarını kontrol ettirmek. Çünkü elektrikçiye gidiyorum gittiğimde normale döndüğü için sorun olduğunda gel diyor. Tak sigorta devam oluyor. İlgili lambalarda şase olup olmadığı kontrol edildi ama geriye gövde içinde kalan elektrik bağlantılarınında kontrol edilmesi gerekliliği söyleniyor. Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar...

size tavsiyem aracınızın içinden arka stop lambalarına giden elektrik tesisatını kontrol ettirmeniz. kapıların oradaki marşpiyerlerden hoparlör kablosu falan çekmişlerdir, ve takarken vidayı yanlış sallayıp kablolara zarar vermişlerdir.

knedinizi üye arşivinde tanıtın lütfen

Öncelikle kendimi ilgili başlıkta tanıttım. Hatırlatmanız için teşekkürler.
EthemBozkurt cevabınız için sizde sağolun. Dediğiniz gibi ilgili tesisatı kontrol ettirmekten başka çare yok. Şüphelendiğim diğer bir konuda sap arka stop lambasının duy ile yaşadığı temassızlık durumları. Acaba orada yaşanan kısa süreli temas problemi şase durumunu doğururmu? Yoksa ilgili kablo tesisatının kontrolü yeterlimidir?

ön park lambası ve arka stop lambası soketlerini kontrol edin;eğer sorun yok ise; tek tek stop ve parkların soketleri çıkmış şekilde kasiste deneme yaparak sorunun hangi soketten kaynaklandığını bulun; plaka lambasını da kontrol edin; eğer problemi bulamazsanız; sol taraftaki ön ve arka eşik bakalitlerini sökün park lambasının kablosunu konrol edin; hatırladığım kadarıyla mavi siyah renkli kabloydu eğer sonradan takılma alarm,park sensörü vs varsa ve bu iş için eşik sökülmüşse ethem abinin de dediği gibi eşik vidaları takılırken ya da başka bir şekilde kablo sıyrılmış ve şase yapıyor olabilir....

arka stopların içinide kontrol edin.komik fakat şuda olabilir. stopların soketlerinin bağlandığı metal yolların arasına küçük bir kablo parçası bile düşmüş olabilir.

sol ön çamurluğun iç kısmında alt tarafta sıralı konnektörer vardır.Arka tesisata geçişlerde buradan sağlanır.Nem oluşan bir bölge ve konnektördeki uçlar kontrol edilmeli.Ayrıca sigorta tablasının arka kısmından alınmış ek yerinin sonradan açılması felan gibi yanlışlıklarıda kontrol etmek lazım.

Öncelikle yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. İlgili kontrolleri ilk fırsatta yapacağım. Birkaç deneme sonucunda marşpiyelden geçen kablo tesisatını basitçe kontrol ettim bir sorun göremedim. Aynı şekilde bagaj lambası soketini eritmiş temassızlık yapıyordu onun lambasını çıkardım. Ön, arka park ve plaka lambalarının soketlerini kontrol ettim. Orada da birşey göremedim. Araca sonradan sadece merkezi kilit sistemi yapılmış. Geriye dediğiniz sol tampon içi konnektör ve eşik bakalitlerinin içerisi kaldı. İlgili kontollerden sonra yeniden durumu sizlerle paylaşırım. Tekrar teşekkürler...

Geri