Kirli yada Kötü Benzin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Aracımızda kirli yada kötü benzin olduğunu aracın gidişinden yada başka bir yolla nasıl anlarız?

aracınız tekler, çekişten düşer, geç çalışma sorunuda gözlemlenebilir...

araç sarsıntılı çalışır

Peki aracı ışığın yanıp söndüğü durumda baya bir yol yaptıktan ortalama 30- 40 km sonra 1 kere orta bir yokuş çıkarken 3.viteste tekleme yaptı hafiften ve sanki sesli çalışır oldu bende benzine buşdum suçu yorumlarınız nedir? Tekrar Teşekkürler..

rolantıde arac tekler...

Peki aracı ışığın yanıp söndüğü durumda baya bir yol yaptıktan ortalama 30- 40 km sonra 1 kere orta bir yokuş çıkarken 3.viteste tekleme yaptı hafiften ve sanki sesli çalışır oldu bende benzine buşdum suçu yorumlarınız nedir? Tekrar Teşekkürler..

yakıt göstergesi ikaz ışığından bahsediyorsunuz galiba. eğer böyleyse depoda yakıt az kalınca ve yokuş çıkıyorsanız yakıt pompası gerektiği kadar yakıt ememiyordur ondan dolayı tekleme yapar.

benden size tavsiye bunu tekrarlamayın yakıt pompasını bozabilirsiniz. ayrıca dizel aracı olanlar bunu hiç yapmasın hava yapar...;) motor arızalanır.

ben geçen ay 2 defa kadoil firmasından benzin aldım.öyle denk geldi yoksa normalde hep aynı istasyonlardan shell alırdım.
araç hemen rölantisini bozdu.ve ilk çalıştırmada rölanti devrini ayarlayamadı.
depo yarımken üzerine shellden 97 oktan koydum.sonra 1 tam depo daha aldım 97.şimdi düzeldi.

kötü benzin aracın bütün dinamiklerini bozuyor.rölanti bozuluyor ve çekiş azalıyor.

yakıt göstergesi ikaz ışığından bahsediyorsunuz galiba. eğer böyleyse depoda yakıt az kalınca ve yokuş çıkıyorsanız yakıt pompası gerektiği kadar yakıt ememiyordur ondan dolayı tekleme yapar.

benden size tavsiye bunu tekrarlamayın yakıt pompasını bozabilirsiniz. ayrıca dizel aracı olanlar bunu hiç yapmasın hava yapar...;) motor arızalanır.

Yalnış yazdım sinyal verirken 30-40km gittim sonra benzin aldım bu anlattığım olayıda sonrasnda hafif bir yokuş çıkarken gözlemledim..

dip depo gidince depo dibindeki pislikler de gelebilir, yani son aldığın benzin değil de depoda kalanlar da sorun yaratmış olabilir.

Geri