Kış şartlarına dikkat , sanırsam disk attı...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan olciyak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

olciyak

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaslar bu dısk atma olayı en nefret ettgım konulardan bı tanesı , sanırsam dıskler garantıyede gırmıyor şimdi servıste tornaya sokalım falan muhabbetı donucek bir ton...
Gectıgımız cumartesı ıspartadan ızmıre gıderken o kadar da dıkkat etmeme ragmen su bırıkıntılerınden geçmememe ragmen genede alaşehırde ışıklarda durunca arabamın frenlerıne bastıgım anda arabanın bir salıp bır yavasladıgını hıssettım aynı oranda pedal sertlesıp bırakıyor aha dedım dısk attı :/ bayagı kullandım boyle bazen olmuyor gibi gozuksede yagmur gorunce kendını bellı edıyor , sabah sınavımdan cıkar cıkmaz servısteyım , bakalım garantıye sokarlarsa dıskımı degıstırsınler sokmazlarsa tornalatsınlar o sırada bende showroomda araba test ederım :)

Siz siz olun sakın su bırıkıntısının veya kar bırıkıntısının gobegınden falan gecmeyın ;)
Ben yanından bile geçmedim ama cok fecı yagmur vardı , bi ara olmuş bende anlamadım :)

Olcay geçmiş olsun ama bu durumun önüne geçmek bana göre imkansız....

sagol abicim, ailemın aracı olan merivada illallah dedırtmıstı bu konu en son yol uzerinde bursa sanayısıne girmiştik kamyon frencısıne gırdık Usta harbi helal olsun bi torna cektı dısklere nasıl kıymetlı bı elı varsa ustam bir torna cektı ve 6 yıldır sorunsuz kullanıyoruz ki babam umursamadan arabanın altı falan temızlensın mantıgıyla suyun gobegınden gecer :D daha dısk atması falan yasanmadı onda :D

Bende genelde kış aylarında ne kadar su birikintisi varsa girer çıkarım neticede yıkama makinelerinin dahi girmediği yerlere bu birikinti suları rahat bir şekilde ulaşır. Ama bu disklerin yamulma işine bir çözüm olacağını yada bulunacağı biraz zor... geçenlerde bu konuda bir başlık vardı orada yazmıştım eğlir bükülür diye Emre arkadaş da faklı diskler var diye ekleme yapmıştır. Tabi o farklı disklerinde kalın fiyatları var :) bizi aşar yani :)

Normal diskler bile pahalı abi , 20+20=40tl ye attır tornanı yoluna devam et :D yapacak bişey yok :)

Bende bu yaz değiştireceğim ön diskleri hava soğutmalı olanlardan alayım diyorum. Aklıma ilk önce o geldi. Bakalım. Üzerindeki diskler sanırım daha orijinal :) hiç el değmemiş ama yarım milim kadar aşınma var.

torna kısa vadede çözüm gibi gelebilir..
inceldikçe soğuma zorlaşıyor...kısa sürede daha çabuk balans yapıyor...
bu arada disk atma bozulmasına mı diyorsun kardeşim tam anlayamadım..

Her aracın servis kitabında belirtilir ; incelme sınırı yaklaşmışsa torna sağlıksız.Ama disk fazla yıpranmadan oluşmuşsa 1 sefer torna iş görür.En nihayetinde fren bu.Zaten fazlaca incelmiş ise diski tornayla daha da inceltmek yanlış.

Her aracın servis kitabında belirtilir ; incelme sınırı yaklaşmışsa torna sağlıksız.Ama disk fazla yıpranmadan oluşmuşsa 1 sefer torna iş görür.En nihayetinde fren bu.Zaten fazlaca incelmiş ise diski tornayla daha da inceltmek yanlış.

Bılgınız ıcın sagolun bu sabah gıttım servıse bir problem yokmus lastıgımın hava basıncını abartılı bır sekılde sısırmısım en ufak tası bıle ıcerde hıssedıyorum, olması gerektıgı gıbı ayarladılar hersey duzeldı :)

Akşam gaza geldim sabah bir frenciyi aradım ;) kısa zaman içinde komple bakıma girecek benim kara belma :D

Geri