Kısa fardan uzun fara geçiş

castoridae

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar öncelikli olarak herkese merhabalar.
Yaklaşık bir ay kadar önce j kasa, enjoy paket astra ile aranıza katıldım. Herşey tamam ama aracın alışamadığım bir özelliği var ki çaresi var mı danışmak istedim. Daha önceki aracım olan focusta kısa fardan uzun fara geçmek için kontrol kolunu bir kez tam olarak kendime doğru çekip bırakmam yeterli oluyor, uzundan kısaya geçmek içinde aynı işlemi tekrarlamam gerekiyordu. Selektör içinse kou yarım olarak çekiyordum.
Ancak astramda kısa fardan uzuna geçmek için kolu ileri doğru itmek gerekiyor. Avuç içi ile çekmeye göre elin dışı ile kolu itmek daha zor oluyor. Uzun yolda parmaklar acır hale geliyor. Bu geçişi kolu kendimize çekerek yapmanın bir yolu var mıdır?

Ynt: Kısa fardan uzun fara geçiş

bu konuda bir bilgim yok ancak parmakları acıtacak kadar bir sorun değil bence

Benim de bugüne kadar kullandığım tüm araçlarda uzun far için ileri itmek, sellöktör için ise kendime doğru çekiyordum pratik olan bu bence. Geçen gün kardeşimin focus'una bindim bir türlü sellöktör yapamadım. El alışkanlığı alışın kolay olduğunu Göreceksiniz.

bencede ergonomik olan yöntem astralarımızdaki gibi olan keza broadway imizde de böyleydi :)
uzun far sürekli kullanılmadığından ileri itmeli olduğunu düşünüyorum ama selektör ani kullanılabilecek bir özellik olduğundan çek bırak daha kolay bence yarım mı yapacaktım tam mı yapacaktım diye düşünmek yerine ama illaki iki kademeli bir özellik arıyorsanız ve bilmiyorsanız sinyallerimiz bu şekilde bilginize :)

siz de haklısınız kendinizce eski bi alışkanlığınız var ama zamanla yeniye uyum sağlayacaksınızdır  greatt

İlginç bir problem :D Ben farketmedim bile :)

ozgun88 link' Alıntı:
bencede ergonomik olan yöntem astralarımızdaki gibi olan keza broadway imizde de böyleydi :)
uzun far sürekli kullanılmadığından ileri itmeli olduğunu düşünüyorum ama selektör ani kullanılabilecek bir özellik olduğundan çek bırak daha kolay bence yarım mı yapacaktım tam mı yapacaktım diye düşünmek yerine ama illaki iki kademeli bir özellik arıyorsanız ve bilmiyorsanız sinyallerimiz bu şekilde bilginize :)

siz de haklısınız kendinizce eski bi alışkanlığınız var ama zamanla yeniye uyum sağlayacaksınızdır  greatt
Hocam iki kademe derken neyi kastettiniz tam olarak anlayamadım. Ben sinyal kolunu kendime doğru ne kadar zorlarsam zorlayayım sellektör yapmaktan başka işe yaramıyor malesef.

castoridae link' Alıntı:
Hocam iki kademe derken neyi kastettiniz tam olarak anlayamadım. Ben sinyal kolunu kendime doğru ne kadar zorlarsam zorlayayım sellektör yapmaktan başka işe yaramıyor malesef.

1.kademe: sinyal verirken hafif basarsanız kol inmeden 3 kez yanıp sönüyor bilhassa hızlı şerit değişiminde çok pratik oluyor
2.kademe: sinyal verirken biraz daha sert basarsanız kol iner sinyal siz kapatana veya dönünce eski konumuna atana dek yanmaya devam eder

Pevgeoet partnerde de focuslar gibiydi ve alışana kadar karışıyordu. Selektör yaparken uzun yanıyordu :) Böyle daha ergonomik sıkıntısız olmuş.

Geri