klima motoru bozuldumu ?

manisali45

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhabalar,
Aracım 2003 astra g sedan dün klimayı çalıştırmak istedim AC düğmesine basınca devreye girmedi gaz kontrolü için klimacıya gittim Würth marka bir cihazla önce vakum yapıp sonra gaz basıldı usta klimayı denemek için çalıştırdığında motorun devreye girmediğini fark etti motora elektirik gelip gelmediğini kontrol etti elektirik geliyor fakat motor çalışmıyor dedi
içindeki bobinlerin yanmış olabileceğini söyledi böyle bir şey olabilirmi
olursa fiyat ne kadardır bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim

Arkadaşım klima kompresörü elektrikle çalışmıyor. V kayışının hareketi ile çalışıyor.
Üzerinde küçük bi elektromıknatıs var. sen Klima tuşuna basınca elektromıknatıs kasnagı kendine çekerek V kayışına kitliyor.

Şimdi motoru çalıştır yada kontagı aç sadece.
biri içerde biriniz motor tarafında kompresörün kasnagına baksın.
tuşa basınca hareket varmı. Çekip brakıyormu yoksa hiç hareket yokmu.?
Çekip brakıyosa klima basıncını ölçen müşürde sıkıntı olabilir.
hiç haeket yoksa üzerindeki elektromıknatıs görevi gören bobin yanmıştır.
bobin değişir çok büyük masraflar yapmana gerek yok.
O sebepten kompresör değştrmek isteyenlere yanaşma pek.

Cengiz bey,

Bugün bir arkadaşımla kaputu açıp dediğinizi yaptık araç rolantide çalışırken Ac düymesine basıldığında rolanti az birşey yükseliyor ve fan devreye giriyor klima motoru çalışıyor gibi
ama soğuk üflemiyor bu işlemi birkaç kez denedik son denememizde klima motorunun altında tahliye deliği gibi birşey var oradan gaz boşaltı acaba klima gazının dolaştığı bölümlerde bir filitre gibi birşey varmıdır sanki gaz borularda dolaşamıyor

Son düzenleme:
aynı sorun bende de var 150-250 arası masraf çıkar dedi. açıp bakmamız lazım klima kasnağı olabilir dedi. cengiz bey cevap bekliyoruz...

arkadaşlar kılıma kompresöründeki bobin yanıyor bobini değiştirmenize gerk yok yenisi 180 tl civarında..ben 80 tl ye yapıyorum..sorunsuz garantili

AMA ÖNCELİKLE Bİ ELEKTİRİKCİYE GİDİP KILIMA KOMPRESÖRÜNÜZE ŞASE VE 12 V ELEKTRİRK GELİYOMU BAKIN(KILIMA DÜĞMESİ ACIKKEN) YADA BAKTIRIN...EĞER DEDİKLERİM DE SORUN YOKSA BOBİN ARIZASI VAR..BOBİNİ SÖKTÜRÜP BANA YOLLAYIN ESKİSİNİ GERİ ALMAK KAYDIYLA 80 TL SAKIN DEĞİŞTİRMEYİN

Dün gaz bastırdığım yere tekrar gittim ve cumartesi için randevu aldım
ustada sizin dediğiniz gibi elektrik geliyormu diye kontrolünü yaptı ve büyük ihtimalle bobin işlem yapmıyor diye söyledi
bazen lehim atıklığıda oluyormuş sökülünce anlaşılır dedi
ama benim kafama takılan son denememde motor çalışmadığı halde motorun altındaki tahliye deliğinden nasıl gaz boşaltır bunu birkaç kez yaptı şimdi yapmıyor

Arkadaşlar,

Bugün klima kompresörü söküldü bobin değiştirilip takıldı klima devreye giriyor
ama aşırı derecede uğultu ve şakırtı geliyor bobini takan usta kılima kompresörünün
içi dağılmış olabileceğini söyledi oradan çıkıp servisede gittim onlarda aynı şekil kılima kompresörünün dağılmış dedi üzerinde delphi marka kompresör var bu kompresörün tamiri mümkünmüdür

Son düzenleme:
benim gösterdiğim usta kompresörün kitlendiğini değişmesi gerektiğini söyledi gaz filtresinden dolayı, başka bir ustaya daha göstericem bakalım ne çıkacak.

kılıma radyatörünün orda kılıma filtresi var.o tıkanıyor ve gaz icerde dolaşamadığı icin basınc fazla oluyo kompresör ısınıyor ve sıkışıyor filtreyi boşaltın derim

Geri