Klima sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BayV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BayV

VIP Üye
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkdaslar 1.3cdt j kasa klima mayi 3kademeye actigimda durunca bir cizirilti ses geliyor ama giderken bu ses yok sadece trafikte durunca geliyor giderken yok birde klima sogutuyor ama az daha gecen gun gaz doldurttum cihaza baglanip

Hocam mobildeyim bilgisayar basina geçince detayli yazacagim saygilar.

Hocam öncelikle zırıltı konusunda klimanın fan (hava) motoru çok hafif şekilde balans yaptığından dolayı ses yapıyor olabilir veya hava kanallarından herhangi birşey içeriye düşmüşse o ses yapıyor olabilir açıkcası net bir şey diyemiyorum. Soğutma konusundaysa klima 5-10 dk çalıştıktan sonra dışarıdan hava girişini kapatıyormusunuz ? Dışardan hava girişi sürekli açık olursa klima dışarıdan aldığı havayı içeriye soğutarak göndermeye çalışır tam performans vermeyebilir. Rica etsem dışarıdan hava alma kapalıyken denermisiniz.

Hocam öncelikle zırıltı konusunda klimanın fan (hava) motoru çok hafif şekilde balans yaptığından dolayı ses yapıyor olabilir veya hava kanallarından herhangi birşey içeriye düşmüşse o ses yapıyor olabilir açıkcası net bir şey diyemiyorum. Soğutma konusundaysa klima 5-10 dk çalıştıktan sonra dışarıdan hava girişini kapatıyormusunuz ? Dışardan hava girişi sürekli açık olursa klima dışarıdan aldığı havayı içeriye soğutarak göndermeye çalışır tam performans vermeyebilir. Rica etsem dışarıdan hava alma kapalıyken denermisiniz.
Klimayi oyle calistiriyorum disardan havayi kapatarak ama cok sicakta pek bi soguk yapmiyor iceriyi yapiyor ama cok degil kademe 3 te calistiriyorum birde normal hava aksam olsunn gunes olmasin buz gibi yapiyor ama gunes olunca ufluyor soguk ama cok degil

Konu guncel

Hocam selamlar,

Klimanızın yeterli soğuk hava verip vermediğini dijital olarak ölçebilen klima servisleri mevcut. Torpidoda bulunan fan içerisine ısı ölçer prob sokarak kaç derece hava üflediğini ölçüyorlar. Bu şeklide klimanızın hava kalitesi hakkında net bir bilgi elde edebilirsiniz.

Klimanın üflediği hava konusunda değişkenlik bende de mevcut. Bayramın 1. günü termometre 39 dereceyi gösterirken İstanbulda köprü trafiğinde soğuk hava kalitesi baya düştü. Ama üçüncü gün bulutlu havada 20 derecede 1. kademede buz gibi oluyor araç :) güneş ve sıkışık trafik klimayı çok etkiliyor ve bu çok normal bir şey. Ayrıca güneşli havada aracın içerisi de 3 kat daha hızlı ısınıyor ve kolay soğumuyor yani klimaya daha çok yük biniyor. Ben bu sorunu camlara film yaptırarak çözmeyi planlıyorum. Polen filtresi kontrol etmenizi de öneririm.

Saygılar.

Hocam selamlar,

Klimanızın yeterli soğuk hava verip vermediğini dijital olarak ölçebilen klima servisleri mevcut. Torpidoda bulunan fan içerisine ısı ölçer prob sokarak kaç derece hava üflediğini ölçüyorlar. Bu şeklide klimanızın hava kalitesi hakkında net bir bilgi elde edebilirsiniz.

Klimanın üflediği hava konusunda değişkenlik bende de mevcut. Bayramın 1. günü termometre 39 dereceyi gösterirken İstanbulda köprü trafiğinde soğuk hava kalitesi baya düştü. Ama üçüncü gün bulutlu havada 20 derecede 1. kademede buz gibi oluyor araç :) güneş ve sıkışık trafik klimayı çok etkiliyor ve bu çok normal bir şey. Ayrıca güneşli havada aracın içerisi de 3 kat daha hızlı ısınıyor ve kolay soğumuyor yani klimaya daha çok yük biniyor. Ben bu sorunu camlara film yaptırarak çözmeyi planlıyorum. Polen filtresi kontrol etmenizi de öneririm.

Saygılar.

Aynen dedigniz gibi benimde oyle ama benim camlarda filmli bu dediginiz yer varmi istanbulda olcup yapan yer genelde tamirciler kapali yerleri oldugu icin aciyorlar sogutuyor bu deyip yolluyorlar

Hocam dijital ölçümü nerede yaptırdığımı hatırlamıyorum. Hatırladığım kadarıyla özel bir klima servisiydi ve BOSCH marka cihaz kullanıyordu. Tavsiyem, size yakın bir BOSCH Car Service ile görüşüp telefonla bilgi almanızdır.

İnternette "dijital klima sıcaklık ölçme" aratınca karşıma çıkan fotodan aklıma bir fikir geldi :)

209908_w640_h640_fartechhmh132500x500.webp
çocuğu olan ailelerde ateş ölçer vardır mutlaka :) sizde yoksa bir komşu yada akrabanızdan isteyin ve siz kendiniz ölçün bence

Profesyonel olanı ise aşağıdaki gibi birşey

1529308928327.webp

cem-dt-8880-hava-hizi-ve-sicaklik-olcer-anemometre-perpaotomasyon-1-800x800.webp

Geri