Klima Ve Dereceler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aykal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A

aykal

Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar benim aracım 2007 model vectra c aracımda çift bölgeli iklim kontrollü otomatik klima var ve arka koltuktakiler de dahil herkes kendine doğru olan bölgeleri otamatik olarark ayarlaya biliyor (mesela sürücü tarafı 17 yolcu 20 arka taraf 16 derece gibi)buda ortadaki lcd ekranda görünüyo benim sorunum herkes derecesini ayrı ayarlarsa yakıt daha fazala gidermi ? hertarafın aynı kalması dahamı doğrudur farklı derecelerden araca bi zararı olurmu şimdiden teşekkür ederim:)

Son düzenleme:
Zannedersen klima kendini en düşük dereceye yanı en soğuk programa göre ayarlıyor onun üstündeki değerler bi şekilde düşürülerek veriliyo. Klimanın aynı anda değişik derecelerde soğukluklar üretmesini bi elektrikçi olarak mantıklı bulmuyorum. Bu durumda yakıt harcaması en soğuk istenen dereceye göre olur diye düşünüyorum...

evet haklı olabilirsiniz ama dereceleri ayarlayıp birdefazında kontrol ettim sürücü tarafı 16 yolcu 20 arka taraf 25 idi dereceler gerçektende fark ediyo sanrım soğuk havayı sıcakla karışırıp veriyo sizindediğiniz bencede çok mantıklı en soğuk olan tarafa göre benzin harcanıyo sanırım

elektrikçi abime katılıorum abiye kulak ver

aynı ortam içinde farklı ısı talepleri sonucunda klima kompresörünüz daha çok zorlanır daha fazla yakıt yakarsınız, örneğin siz sürücü olarak 17 derece sıcaklık isterseniz klima sizin boölgeyi 17 derece sıcaklıkta tutmaya çalışacaktır, diğer taraftan yolcu bölümü 20 derece isterse sizin 17 derecedeki bölgeyi yantaraf ısıtacağından klimanız devre dışı kalmaksızın çalışmak zorunda kalacaktır. ancak kesinlikle çok güzel bir özellik

Geri