klimadan gelen kötü koku için ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan getaway
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

getaway

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
aracımın klimasından ilk çalışmada 15 saniye süreyle gelen agır koku için würth klima temizleme köpüğü aldım ancak bu köpük sadece klima su tahliye borusundan uygulanabiliyor,klima su tahliye borusunun yeri tam olarak motorun neresindedir acaba ,onu öğrenmek istiyorum bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Polen filitresi degismiydi?

aracı sıfır aldım,alalı 5 ay oldu daha 10 bin km de olduğu için servise gitmedim ,polen filtresi değişmedi.aracımda yaz kış klima hep açıktır

Son düzenleme:
zaten 10000 km bakımı gelmıs aracı bakıma gotrdugunuzde polen fılıtresını degısterıp temızlıgını yaparlar soylersenız o kotu kokunun nedenı tamamen polen flıtresı egerkı ıslandıysa daha kotu bı kokuda yapabılır hatta sız kendınız ugrasmayın bence bakımda halledılır
yaz kıs klıma acıkken derken ? kısın klıma calıstrmıyosunuz dımı aracı ısıtmak ıcın cunku arac klımaları sadece sogutma ozellıgıne sahıptır ısıtma motor suyu ıle olur

Kışın klima ön cam buğusu önleme için açılıyor, arkadaş ta onun için açıyordur.

dediğiniz gibi polen filtresi koku yapıyor büyük ihtimal.artık 15 bin bakımına gidince değiştirtirim filtreyi .benim klima kış aylarındada 24 dereceye ayarlı şekilde çalışıyor,klimayı açmamın nedeni ise yağışlı havalarda camların buğulanmaması açısından (klimayı kapayınca acayip buğulanma oluyor)

bunu ılk defa duyuyorum ııde klıma sogutmak ıcın ısıtmada yanı 24 derece sıcakta bı gorevı yokkı onun ? cam buhusuda o kadar cok var ıse ya aracın gıderı tıkalıdır yada ıcerı bı yerden su alıyodur bende kc tane arac degıstırdım o kadar buhu olmadı camlar olmaya baslayınca cama yonlendırıyorum dırekt gecıyor zaten o kadar buhu bana ılgınc geldı helekı klımanın acılması daha ılgınc.

Verdiğimiz nefeste su buharı vardır, aracın içinde insan varsa birde üzerindeki, kıyafetler ıslanmışsa dışarısı soğukken camlarda kapalıysa camın buğulanmaması mümkün değil buğulanmıyorsa arabada koca bir delik vardır :D klimanın tek özelliği soğutmak değil nem de almak olduğu için kışın buğu olmasın diye klima açılır. Hatta klima açmayan sıcak havayla ve reziztansla buğu gidermeye çalışan araçların arka sağ sol camlarından içerisi görünmez :)

Klima su tahliyesi aracın altında motorla kolcu kabini arasında yolcu tarafındadır.

Kötü kokunun sebebi klima kanallarının içindeki terleme olabilir benim bu aracımda da yapıyor dezenfektanda işe yaramadı, eğer klimayla gelip direk kapatmışsam sonraki açışımda rutubet gibi bir koku geliyor bir süre.

Geri