Klimanın doğru kullanımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ergun U.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ergun U.

Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
Siteyi ziyaret et
Merhabalar emin olmadığım bir konuyu size sormak istiyorum.
Klima fanını devreye alıp soğutma tuşuna basmazsak klima gerçek anlamda çalışmamış mı oluyor dolayısıyla yakıta etkisi var mı. Aynı şekilde klima sıcaklık ayarını da mavi alana yani soğuk alana getirir isek araç dışardaki soğuk havayı mı içeriye vermiş oluyor kırmızı alana çevirir isek de motorun sıcağını veriyor sanırım.
Umarım anlatabildim kışın olmasına rağmen sıcak oluyor bazen hava. İçeriye hava verirken kararsız kalıyorum soğuk da soğuk oluyor.
Toparlarsam klima fanını açmak klimayı çalıştırmak mı demek?

Öncelikle hocam klima üzerinde bulunan buz/kar işaretine basmadan klima motoru devreye girmeyecektir. Aracınızda ince ayarları hararet göstergesi 90 gösterdiği anda yaparsanız daha doğru ayarlar yapmış olursunuz. Özellikle kışın şehir dışı veya sıkışık trafik olmadığı sürece dışardan hava almayı açık bırakabilirsiniz. Sıcaklığın şiddeti konusunda tercih size kalmış, dijital klimalarda biliyorsunuz net olarak derece seçildiği için bu üflenen havanın sıcaklığını sistem belirliyor. Kısacası hocam klima fanını çalıştırmak klimayı açmak değildir.

• Beğen
Tepkiler: Ergun U. ve Berkin
Geri