kombi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan setapxxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

setapxxx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar malumunuz evleniyorum etabi evlenmek için evlazım..kışında ısınmak lazım.şimdi aldığım ev kaloriferli ama yeni bi site olduğu için kaloriferler tahminimce enaz 5 yıl sonra belki yanar.benimde ya soba yakmam lazım yada klıma almam lazım klıma alsam sadece bulunduğu odayı ısıtacak ve biton elektirik faturası soba desen dahada dert.kloriferin tesisatı evde hazır sadec petekleri takılcak.diyorumki kombi bağlanırmı doğalgaz daha gelmedi aydına:(.kombiyi normak kalorifer tesisatına bağlatabilirmiyim ve normal tüp kulanmaimkanım varmı var ie ayda kaçtane tüp kullanıırm.istanbulda duyumlarıma göre daha önce tüp kullanılıyomuş beni aydınlatın arkadaşlar.bide kombi markası sorunsuz olsun

yeni nesil klimalar az elektrik harcıyorlar. tüp zaten pahalı ki sen birde ev ısıtacaksın. batarsın allah göstermesin. birde yeni ev diyorsunda apartmanda oturan varsa kalorifer yanar eger %50 ev dolu değilse bir ihtimal yanmaz. benden söylemesi tüp kullanacaksan klima al daha iyi.

klıma iyide tüm ev ısınmıyor ki.klıma ayda burda 100 ytl ortalamsı var.ayda 1 tüp yaksam 42 ytl burda çok soğuk olmaz en fazla gece oda 3 derece düşer oda 1 ay anca sürer.aydını belli havası zaten..en azından tüm evi ısıtmış olurum

valla sen bilirsin

Son düzenleme:
Kardeş tüple kombi yakmak olurda maliyeti yüksek olur 3-4 günde bir tüp gider aylık 250 ytl civarı yakıt parası tutar klima ve elektrikli ısıtıcılarda hem masraflı hemde yetersiz olur havayı kurutacakları içinde sağlıksız olurlar bence soba en makulu. Kombi demirdöküm bosch iyidir üst sınıftanda buderus viessman önerebilirim tüpüde imkan olursa 45kg lık sanaayi tipi tüp kullanırsan (tabi ev katta ise zor) ikide birde tüp değiştirme derdin olmaz. Şu ufo ları bir araştır bayağı bir methini işittim. Allah kolaylık versin.

abi sobada is yapıyo yaa..kış bitiyo her bahar ev boya kova değiştir kova hazırla kova boşalt odun kır..tabi bunları evin erkeği yaptığı için :D off offf evlenmelimi evlenmemelimi

Evet evet o dediğin işleri ben yapıyorum ev sobalı:) ama Aydında olduğunu dikkate alırsak tüp ve kombi düşünülebilir. Ayrıca evlen evlilik iyidir.

valla sobayı bende istiyorum aslında şöyle akşam yemekten sonra sobaya kestaneleri dizcen catır catır..miss gibi...ama gel gelelimm ısınma sorunu büyük neyse bakaıcaz artık

Kombi tüp ile verimli çalışırmı iyi araştırmak lazım.Dogalgazın yaygınlaşması ile artık unutulan kat kaloriferi sistemleri de var.Kombiden farkı kullanma suyunu (banyo-mutfak) ısıtmıyor, sadece kalorifer tesisatındaki suyu ısıtarak evin ısıtmasında kullanılıyor.Tabi bu sistemde , banyo ve mutfak için sıcak kullanılmak istenirse, ilaveten sofben yada termosifon gibi bir ilave gerekir. Hersey bir yana, 5 yıl gibi bir süre için evine böyle bir yatırım yapmak mantıklı olurmu? nereden baksan böyle bir çözüm 4-5 bin ytl den asagı çıkmaz

benim dediğim en aşa 5 yıl yönetim yemiş bitirmiş herşeyi..bilyosunuz zaten öyle işleri sabaya talimmi yapcaz yani.satarken yok kalorifer takılcak yok aydak şu zamanda bittcek vs vs aldıktan sonra herşey yalan olyo

Geri