Korkulu rüyam; Yağmur!...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan etafaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

etafaz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar. Aracım 2003 1.7 dti corsa.

Benim korkulu rüyamda yağmur. Ne zaman şiddetli bir yağmur yağsa ''heh bizim araba yine servis ışığını yakar diyorum'' cümlem bitmeden yanıyor. araç hareket halindeyken yanmıyor ama marşa hazır yani 2. konumdayken yanık kalıyor ve marş verdiğimde sönüyor. havalar 3 hafta iyi gitmişti kendiliğinden söndü. şimdi yağmurlar yeniden başladı yine yandı.

Acaba sorun ne olabilir bi fikri olan var mı. arabada hissedilir derecede birşey yok. ama diyot tablosu arızalıydı ışıkların tümü göz kırpıyor soğuk havalarda bu daha çok hissediliyor. Servis bana en fazla farlar patlar demişti değiştirilmezsse. 300 ytl istemişlerdi onarımı için. Onunla mı ilgili acaba.

Bilen bilmeyen bi yorum yaparsa şu olaya bende en azından biraz fikrim olur.

teşekkürler

AKÜ Kutup başlarını iyice sıkıştır, yerinde oynuyor olabilirler...

Bende böyle bir sorun olmuştu, ışıkların tümü göz kırpıyordu...

Bilmem alakalımıdır...

Kolay Gelsin...

peki bi denicem inşallah onunla alakalıdır

akü ile ilgili bir problem gibi geliyo bana da arkadaşım

akü, kuru akü benim ki. tamirciye götürdüm avometre ile kontrol ettil falan dedi aküde bi sorun yok marş dinamosunada serviste baktırdım ondada bişi yok. akü 2 gün anfiyi açık unuttuğumda bitmişti ama yine şarj oldu araç 2003 model 4 sene olmuş akü. inşallah aküdendir yaaa. sonuçta sadece kışın yapıo bu göz kırpmasını soğukta yani. aküden olma olasılığı yüksek ama tamirci iyi dedi çıkamadım işin içinden

az önce anfi ve ebube kornayı söktüm. araba çalışıp far ve göstergeler kapalıyken gidip gidip geliyor ve arabada da hissediliyor hımm nasıl tarif etsem böle ( vın yapıo kesiyo vın yapıo kesiyo :) umarım anlatabilmişimdir göstergeleri yaktığımda daha seyrekleşiyo araları 10 sn de bir oluyor farlarıda açınca komple gidiyo bu sorun. arabayı bile etkiliyo yaa

umarım akü gibi kolay bişeydir..elektrik tesisatında şase(kaçak) varsa işin kolay değil..

tam ben de bu konuda bir başlık açmayı düşünüyordum ki bu yazıyı okudum..

geçenlerde E-5 te, pendikten istanbula doğru gelirken şiddetli bir yağmura yakalandım ama ne yağmur sağnaktan göz gözü görmüyordu.

birden durup dururken otomatik şanzıman arıza sensörü yanıp sönmeye başladı, Üsküdar' a evime gelip arabayı parkedene kadar müthiş tedirgin oldum ya yolda kalırsam diye.

sabah hava güzeldi, tipik istanbul havası işte, bir gün bahar bir gün kış, arabayı servise götürecek şanzımana baktıracaktım ama ne yanan sönen bir ışık vardı ne de bir şey, yanımda eşim olmasa dün hayal gördüm sanacaktım.

aradan 2-3 hafta geçti, her hangi bir sorun yaşamadım, ama hala kafama takılmıyor değil neden yoğun yağmurda sensör yanıp sönmeye başladı diye ve şimdi açıkçası her yağmurda tedirginlik duyuyor gözümü acaba şimdi yanar mı diye kontröl paneline dikiyorum.henüz kışın da başındayız bakalım ne olacak...

nejat
corsa 997, GLS otomatik
İstanbul

Sırf bu yüzden teknolojiden nefret edecek hale geldim :) bir keresinde de silecek suyunu değiştirmiştim ışık sönmüştü. buna bile ışık yanıyor gerçekten sitresten öldürüyor insanı. onun için bile servise gidecektim şans eseri su koydum düzeldi :( çok hassas aman üzülmesin aman kırılmasın diye arabayı pohpohluyorum :) psikolojimi bozdu

Al işte bugünde söndü servis ışığı. Benim araba çocuk gibi ağlıyo ağlıyo bakıyo ilgilenmiyorum susuyo şımartmamak lazım :)

Geri