krank sensörü sinyal yok arızası şanzımanı durdurur mu?

xlms_green

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar motor conta değişimi sonrasında krank sensörü sinyal yok arızası veriyor. daha önce bu yoktu. tesisatı kurcalamktan ustalar korkuyor. bunun bi şeması var mıdır.

krank sensörü yerini biliyorsan kendinde kabloları kontrol et kopma varmı yada soketi tam yerine yerleştirmemişlerse ondanda yapar bide sokette yağ lekedi falan varsa oda arızaya neden oluyor tesisatı kurcalamaktan korkmalarına gerek yok sadece arıza gösteren krank sensörü kontrol edecekler zaten bilmiyolarsa okadar hiç elletme daha kötü olmasın iyi bi özel servis yoksa cihazı olan yetkili servise gösterin bence

tam olarak krank sensörümü yazıyo arızada yoksa; ''rpm'' sinyali yok mu yazıyo? şanzımanı durdurmazda devir keser araç...

Crankshaft sensor no signal diyor. Araç çalişiyor normal. Yürüyosun. Değişken bir süre sonrasinda bilgisayarda automatic gearbox yaziyor şanziman patates oluyor. Araci kapatiyorum. Kontaği açip kodu sorguluyorum. Kod 31 çikiyor listeden bakiyorum crankshaft sensor no signal çikiyor

rpm sinayli yok dediğinde ne oluyor merak ettim? onda da egzantrik sensörü mü bozuk oluyor?

valla gecen sene aynı gün içinde 3 kere arıza verdi rpm sinyali yok diye.. krank devir sensörünü değiştirdik..

arkadaşlar sorun çözüldü. bu gün kaputu açıp elektrik kablo ve soketlerinin büyük bir kısmını kontrol ettim. kendini usta sanan salaklar ne yapmış tahmin edin. şanzıman elektronik beynine giden kabloları yanlış yerden geçirmişler. v kayışı kasnağına sürtüyormuş. araba sağa doğru eğildiğinde kasnağa sürten açık yer şase yapıyor. şanzıman iptal. gelelim krank sensörü sorununa. akünün arkasında kocaman yuvarlak bir soket var. karıştırırken elime geldi. yerine oturtmamış usta müsveddeleri. oturdunca şanzıman sorunları düzeldi. şimdi araçta tek sorun kaldı. o da knock sensor yani vuruntu sensörü. arıza lambasını yakıyor. self testle baktığımda kod 17 çıkıyor. motronik arıza listesinde knock sensor 2 voltaj değişmiyor siye çıkıyor arıza tanımı. muhtemelen bu da sensörden gelen kablonun beyne sinyal ulaştıramaması nedeniyle çıkıyor. bu sensörün yerini bilen var mı. kabloyu takip edip sorunu çözmek istiyorum. ha bu arada dün sürekli yanan abs-tc ışığı kendiliğinden söndü yaklaşık 10 kilometre kadar da yanmadı. eve geldiğimde hala yanmıyordu. sabah çalıştırınca yeniden yanmaya başladı. bu da kafayı yediren bir ikinci sorunum. yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. selamlar.

Geri