Kullandığınız Cila Markası Nedir ?

AlicanNalbat

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar Merhaba;

Aracım B2 kasa vectra olup beyaz renktir, biçok cila denememe rağmen en iyi sonucu CBŞ TEFLON POLISH'te buldum... Aracı sürekli ıslak gibi gösteriyor ve gören araç komple boyalımı yada boyadan yenimi çıktı diyor... Sizin kullandıgınız CBŞ'den iyi olduğunu düşündüğünüz cila markaları ve çeşitleri varsa önerilerinizi beklerim. Beyaz araçta en iyi sonuç veren cila hangisidir ?

Çbs olarak elimde bu ciladan var
otm095607.jpg

Sadece kaputa uyguladım ve şahsen beğenmediğim için uğraşmadım bile.
Ancak 2si bir arada ürünler iyi yedirilmezse ve çok sık uygulanırsa içindeki aşındırıcılardan dolayı sorun olabilir diyebiliyorum.

Sıvı olarak elimde Meg. NXT2.0 var oldukça memnunum 1-1.5 ay koruma sağlayabiliyor.
Katı olarak ise FK1000p aldım uygulama yapalı 2 hafta oluyor daha yıkayıp ne durumda kontrol etmedim.
Fk'nın parlaklığı gerçekten güzel herkes açık renk araçlarda daha iyi diyor ama ben metro mavide de memnunum :) :)

Collinite Marque d'Elegance

finish kare 1000p
collinite 476s double coat
meguiras m21
meguiars m16
smartwax
turtel wax black box 3lü set

hızlı cilalar da
atas hydrorep
atas idrolak
insta finish wax
silke detailer

Köksal abi Fk'nın boncuklanması nasıl ilk uyguladığımda gerçekten çok düzenli ve küçüktü geçen yağan yağmurlarda düzensiz ve büyük boncuklanma oldu.

fk ya henüz sıra gelmedi ama boncukların düzenli olması önemli(korumanın devam ettiğini anlamak için), toz bozuyor boncuk yapısını haliyle. temizken büyük boncuklar akıp gittiğinden kaportada pek görünmüyor ;)

Linkteki ürünü aldım. Yıkanıp kurulanmış aracıma pamuk ile sürüp kurumasını bekledim. İki yıl önce 50 tl ye aldığım parlatma makinası ile üstünden geçtim ve inanılmaz bir sonuç elde ettim. Pamukla sürerken nasıl olurda ciladan daha kolay sürülüp 180 gün boya koruyacak bu diyordum ama işlem sonunda turtle wax, çbs vb. çok defa kullanmış biri olarak yuh dedim. Bu markaya asıl tam puanı ise ; camlarıda bir kuru bezle sileyim dediğimde verdim çünkü kuru bezi elime alıp silmeye kalkınca bez cama tutundu veya kaymadı da diyebiliriz. Nemlendirmeden olmadı :) Parlatmada kullandığım cihaz oldukça devirli bir cihazdı, camlara nasıl oldu ise sıçratmış bişeyler.
Hasılı film tabakası oluşturma ve parlatma konusunda bu ürünü tek geçerim. Ve herkese tavsiye ederim. Şunla bunla uğraşmayın derim.

http://www.hepsiburada.com/liste/ni...otm8473901&categoryId=20035736&SKU=OTM8473901

elimde meguiars cleaner wax ve collinite 845 sıvı wax var.
colli 845 açık renklerde başarılıymış diye öğrendim ve aldım ama henüz uygulama fırsatım olmadı. bunun haricinde fk 1000p'de açık renklerde iyiymiş.
meg ile yaptığım uygulama fotoğrafları da burada;
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=87303

bauhaus tekzen felan gibi yerlerde satılan ürünlere pek bakma derim :)

gerçek nano ürün ayaranlara aquartz ve gtechnic markalarını incelemelerini öneririm. tr şartlarında 180 gün dayanmaz ne yazık ki

Geri