Kumandalı Anahtar Sorunu! (Resimli)

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar aracımın anahtarı yere düşme sonucu çalışmamaya başlamıştı. Açtım baktım ki pilin üstündeki parça kırılmış. Japon yapıştırıcısıyla yapıştırdım. 2-3 aydır sorun yoktu. Ancak dün yine yere düştü ve aynı yerden kırıldı. Şu anda pil tam temas etmiyor. Dolayısıyla anahtar da çalışmıyor. Var mı buna yapılabilicek uygun bir çözüm?

my.php

Arkadaşlar aracımın anahtarı yere düşme sonucu çalışmamaya başlamıştı. Açtım baktım ki pilin üstündeki parça kırılmış. Japon yapıştırıcısıyla yapıştırdım. 2-3 aydır sorun yoktu. Ancak dün yine yere düştü ve aynı yerden kırıldı. Şu anda pil tam temas etmiyor. Dolayısıyla anahtar da çalışmıyor. Var mı buna yapılabilecek uygun bir çözüm? (Kırılan kısım üstte + olan)

anahtar123ik0.jpg

oraya uygun küçük bir karton parçasını bükerek anahtarı kapat. yalnız sıktıracak şekilde olacak. o zaman çalışır

Bilmiyorum elinden gelirmi ama ben olsam aşağı yukarı aynı ebatlarda metal bir parça lehimletirdim
eğer yapamazsan elektronikçiye götür çok fazla bir maliyetide yok zaten

Bilmiyorum elinden gelirmi ama ben olsam aşağı yukarı aynı ebatlarda metal bir parça lehimletirdim
eğer yapamazsan elektronikçiye götür çok fazla bir maliyetide yok zaten

Lehimletmek mesele değil de orası plastik, tutmaz ki!

Bir de anlayamadığım pilin artı tarafı hangi parça aracılığıyla devreyi tamamlıyor?

Lehimletmek mesele değil de orası plastik, tutmaz ki!

Bir de anlayamadığım pilin artı tarafı hangi parça aracılığıyla devreyi tamamlıyor?

eger kırılan plastik parçada herhangi bir metal kısım yoksa, o parça sadece fiziksel olarak pili tutmak için konmuş demektir. o zaman pil + kutbu (yani bize bakan yazıların da olduğu yüzü ve yan cervecesi) kırılan parçanın hemen üzerindeki ters U şeklindeki parçadan devreyi tamamlıyor, - kutbu ise, (pilin şu an göremediğimiz yüzü) zemine direkt temas ederek devreyi tamamlıyor.(dur) tam göremediğim için resim üzerinden yorum yaptım.:confused: + ve - kutbu ayıran yalıtkan ise, pilin şu an bizim fotoda göremedigimiz yüzünde siyah ,ince plastik bir çerceve olması gerekir.

kırılan parçada metal bi aksam yoksa devreyi kırmızı olarak işaretlediğim yerden tamamlama ihtimali var gibi duruyor eğer oradan tamamlamıyorsa kapağın diğer yüzünde metal parça olmalı onları sıkıştırarak kapatırsan çalışabilir.

anahtar123ik0.webp

Kapağın arka kısmında metal yok. Yani sizlerin de dediği gibi devre yay şeklindeki o metal kısımdan tamamlanıyor anlaşılan... Araya karton koymayı deneyeceğim. Mantıken çalışması lazım...

aynısı banada oldu anahtarı masanın üstüne koyuyodum içindeki pil çıkıyodu sonra yolum şaşmaza düştüğünde yaptırdım amcama 5 dakikasını bile almadı sanayiye yolun düşerse yaptır derim ben de cok uğraştım olmadı pilini deiştirdim falan kac kere içini açtım gerek yok derim uğraşmana sanayiye yolun düşerse yaptır fazla bi şey tutacağını sanmıyorum hata ücret bile almazlar....

Yaptırdım derken mevcut olanı onardı mı? Yoksa o parçayı mı değiştirdi? Nasıl bir tamirdi yani... Tamir ettireceğim derken işbilmez bir ustada bundan da olmayayım...

Geri