lastiğim yarıldı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

san

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
şehirler arası yolda 100 km hızla giderken sol ön lastiğim yanağından yarıldı neredeyse takla atacaktık. aracı zor durdurdum.
lastiklerimin üretim tarihi 2005 idi. bu sene değiştirmeyi düşünüyordum ama bu olaydan sonra bir daha 5 senenin üzerindeki lastikle yola çıkmam.
aracın üzerinde bridgestone er 300 vardı yine aynısından almayı düşünüyorum.
- lastik konusunda bayilerle pazarlık payı ne kadar olur?
- eski lastikleri bayiler alıyor mu? değerlendirme imkanımız var mı?
- hangi yılın üretimi lastiği almam gerekiyor? şu anda bayilerde 2012 mevcut olur mu yoksa 2011 yılı üretim lastikler mi olur?

Dış ortamda 5 sene kullandıktan sonra değiştirmek lazım (km'si dolmasa bile). Geçmiş olsun.

Lastik kullanılmamış ve saklama koşullarına uyulduktan sonra (güneş ışığı, nem almayacak ve uygun istifleme şekliyle saklanacak), 2012 olmuş 2011 olmuş önemli değil. Aracın üzerine takılıp yürümeye başladığı zaman önemli.

Lastiğin raf ömrü de önemlidir. O açıdan güncel tarihe yakın olan lastikleri almayı çalışın...

Pazarlık payınız var, örnek 160 tl dediler, 140 a tekini rahatlıkla alabilirsiniz. Bayi pazarlık kabul etmiyorsa başka bayiye gidin, ben lastikleri sürekli pazarlıklarla alıyorum, pazarlık yok diyen bayiden arkama bile bakmadan çıkıp gidiyorum. Lastik ömürleri beş yıl veya 40 bin km diye biliyorum. Size tavsiyem Bridgestone ile aynı kaliteye sahip ama daha ucuz olan Lassa almanız. Üretim tarihi ne kadar yeni olursa lastik o kadar yeni sayılır buda diğer bir konu.

Yarılma genelde sizin kullanım tarzınız ve yol koşullarıyla alakalıdır.Yeni nesil lastiklerin eski radyal lastikler gibi çabuk zarar görmemesi için kat kat çeşitli materyallerle sargıları vardır.Lastiği mutlaka bir yerde ve zamanda yaralamışsınızdır uzun yolda fazla ısı ve sürekli esneme ile kendini ortaya çıkarmıştır.

Lastik alırken pazarlık yapın yukarıdaki arkadaşın da söylediği gibi tek bayiye dalıp orada karar kılmayın.Araştırın piyasayı.Bayilerin çok büyük bir oranı çıkma lastikle uğraşmaz.Bununla normal sanayi lastikçileri ilgilenir.Onlara götürerek değerlendirebilirsiniz.

4 adet 800 tl ye bridgestone er300 aldım..

hayırlı olsun

bende hafta yıl şeklinde lastiğin üzerindeki 4 haneli rakamdan kontrol edin diyecektim.
0512- 5.hafta 2012 şeklinde.

Hayırlı olsun,kazasız belasız sürüşler..

lastikler 2011 yılı üretimi. birkaç bayiye sordum 2012 elimizde yok dediler..
fiyatı fikir edinmeniz açısından yazdım. liste satış fiyatı 222 tl.

Geri