lastik basıncı hakkında yardim???

kandemir4585

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar merhaba..opel astra 1.3 dizel hatchback aracım var. Yeni aldım. Lastik ebatlarim 205 55 16 ...ancak on ve arka lastiklere ne kadar hava basilacagini bilmiyorum. Benzin kapagina baktım ama çok karisik anlayamadım.bilgilendirirseniz beni sevinirim.

Öncelikle aracınız hayırlı olsun.. Kullanma kılavuzunuz varsa orada yazar..

Arkadaşlar merhaba..opel astra 1.3 dizel hatchback aracım var. Yeni aldım. Lastik ebatlarim 205 55 16 ...ancak on ve arka lastiklere ne kadar hava basilacagini bilmiyorum. Benzin kapagina baktım ama çok karisik anlayamadım.bilgilendirirseniz beni sevinirim.

kitapçıktaki en net bilgidir. ben de ona öre bakmıştım. astra 16 hb ön 33 arka 31 ideal..

Hepsine ekonomik sürüş modu 36 başardım.konfor için 32 ideal olan diye biliyorum

Lastikçiler eski düzen dvam

Lastik boyutları astrada farklı farklı mı ? Abimde 2012 dizel astra j hb enjoy var. Lastik ebatları 215-50-r17

Neyse konuya dönecek olursak . Araca uygun hava basıncı şoför kapısının iç kısmında yazıyor. Yalnız orada kpa cinsinden yazılmış. 1 kpa = 0.145 psi ya eşit. ona göre hesaplarsınız.

Astra h 16 j 17 ebatlı.ekonomik olması için 2 psi fark olmaz arac yüklü ise bu yükü dengelemek adına 2 psi fazla basın dler kitapçık.boşda yada iki kişilik yolculuk yapıyorsanız hepsine eşit basarsınız.kitapçıkta böyle yazıyor

Sent from my iPad using Tapatalk

Öncelikle lastikte max load yazar mesela 35 psi yazarsa öyle bir araçta tavsiyem 30 havadır.Arkalar da 32 olabilir ama eğer çok bozuk yollarda aracı kullanıyorsanız arkaları da 30 yaparsanız kütürtüleri fazla hissetmezsiniz

Geri