Lastik ebet seçimi( Kararsızlık )

baticaliskan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaslar aracım astra-g 1.6 sedan. Orjinal lastikleri 185-65-15 ve çelik jantlı.
1) 17inch jant alıp 40 yanak lastikmi takayım bu ebat için 205 taban oluyormu. Yakıtım nasıl değişir.
2) 17inch jant alıp 45 yanak kastikmi takayım.
3) 195-50-16 takıp şıklık ve konforun orta yolunumu bulayım.
4) Aynı ebatla devem mı edeyim görüşlerinizi bekliyorum.
Seçenekleri yakıt, performans,yol tutuş ve konfor açısından değerlendirirseniz sevinirim.
Özellikle önceden 17 olmayıpta sonradan 17 yapan arkadaslar bekliyorum sizleri.
Teşekkürler şimdiden.

http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap

öncelikle düşündügünüz ebatları buradan deneyin fark yüzde 3 ü gecerse kesinlikle vazgeciyorsunuz

16 da napsanız etseniz şık durmuyor jant 17 ve sonrasında kendini gösterir şıklık için konfordan biraz ödün veriliyor

benim 195/60/15 lastiğimi 205/45/17 ye birebir uyuyordu ölçü olarak
tavsiyem yüzde 2 yi gecmeyecek sekilde bir ebat bulun

orjinal ölçüsü 65*15 ise 55*16 veya 45*17 alaman senin için daha iyi olur, bu ölçülerde göstergen doğru gösterir. Eğer arabanda görüntü istiyorsan 17 jant güzel olur ama konfor diye birşey kalmaz. Konfor istiyorsan 15 almalısın. Bence biraz görüntü biraz konfor 16 iyidir.
Tabii görüntü için yay da şart.

Ahmet Altınçubuk

Buradaki asıl amaç ne? Görsellik mi, emniyet mi, zevk için mi? Üretici firmalar bu ebatlara karar verirken uzun bir çalışma ve test sürecinden geçiyorlar. Orjinal ebatlarla oynadığınız zaman bazı kayıpların olacağını unutmamakta fayda var. Ülkemizin yol koşulları malüm, kasisler, çukurlar bozuk zeminler düşük profilli lastiklerin bir numaralı düşmanıdır.

205 40 17 şık duru

Geri