Lastik sürtmesi konusunda yardım bekliyorum...

mehmetnsns

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar, astra G aracıma daha yeni 205 50 16'' jant aldım, fakat tam bir fiyasko oldu ve araca 4 kişi binince arka lastikler tampona tam vidanın olduğu yerden araba yaylanınca felaket şekilde sürttü, sürtme lastik genişliğinden kaynaklanıyo

Araba ortak kullanım oldugundan tam bi fiyasko ve hayal kırıklığı oldu benim için,:(

Bana verebileceginiz tavsiyeler nelerdir.....
Forumdan takip ettiğim kadarıyla Skyeye bole bi sorun yasamıs zannımca...Fakat ben ne yapabilirim bilmiyorum...
Araca traşlamada yapmak istemiyorum 07 model oldugu icin, garanti problemi yasayabilecegımı soledıler...:(

arabanın fotosu varmı ekle bi bakalım

ince yanak lastik takarsan sanırım sürtmez...
senin yanakların oranı 50 yazdığın ölçüye göre..
jantı büyütüp lastiği inceltmezsen sürter :)

allah allah bende 205 50 r16 lastik kullandım ama hiçbir sürtme problemi yaşamadım senin nasıl sürtüyo merak ettim şimdi hatta şuanda 205 45 r17 kullanıyorum gene sürtme filen yok acaba senin sorun başka bişey olabilirmi

Abiler şimdi sanayide gosterdim traşlama kurtarmaz diyolar,
Ebatı 195 60 15 ten 205 50 16 ya dusurdum yanakları zaten,
Walla surtmeden ziyade 100 falan giderken araba yaylandı ve surtmeden ziyade hoplatıcak derecede vurdu, durum sakat yani,
Ustanın biri jantın ofset problemi var dedi ama ne oldugunu bende hıc anlayamadım ya,artık degiştirmeye goturucem,
Yazık oldu artık cokta guzel durmustu....

Son düzenleme:
Jantı ne marka aldın bilmiyorum ama aynı marka ve modelin farklı ofset ve bijon aralıklarında alternatifleri oluyor.Güzel durduysa illa ki başka birşey alacaksın diye bir zorunluluk yok, varsa daha dar ofsetlisini al...

Bakalım abi bi gidip soriim ama adamlarda nası yaklascak olaya bılmıyorum,
Jant TFT Racing, momocorse 16 cok aradım amma bulamadım hiç...Piyasada 17 var hep
Jant cok guzel durdu gercekten ama cok uzucu bı durum benim için , ama artık deniyim bakalım...

Son düzenleme:
yay taktırmışmıydın? anlattıklarından anladığım kadarıyla yay taktırmamışsın. lastik ebatı büyüdüğü ve bu şekilde çok kişi bindiğin için olmuş olabilir mi?

Arkadaşlar jantı değiştirdim malesef, daha doğrusu 15 e dusurdum,
Araba eridi gozumun onunde walla yaw,
Yay taktıramadım cunku garantıden dusecegini soledi bayi servisi...
Uzucu bı durum benim için cook yazık oldu yaw.....ooffff ooffffff
Tesekkurler hepınıze

Astra'ya problemsiz bir şekilde 17" bile takılabiliyor.Bence 15" e düşürmeden önce yanında bir bilenle gitseydin jantı aldığın yere.Bende Corsa var, ben bile 16" kullanabiliyorum...

Geri