lastik yarılması.önemli!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan garraro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

garraro

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
bugün uşak-afyon yolunda sağ arka lastiğim yarıldı.
en büyük hatam yedek lastiğin arabada olmaması.simit tank taktırınca stepneyi eve bıraktıştım.
viraja girince farkettim hemen durdum.ama lastik yarılmış.her taraf duman.çok şükür yangın olayı olmadı. en çok ondan korkmuştum. dumanı görünce heralde araç gidecek dedim.şükür ucuz atlattık.
lastikçi geldi, lastiğe çivi batmış.bir ara çok kısa süreliğine durmuştum ama lastiğin indiğini görmedim yada farketmedim.hava inince jant üzerinde 2-3 km gitmişim.en son viraja girince belli etti.
ama arkadaşlar stepneyi mutlaka araçta taşıyın, benim gibi yapmayın. birde sürat olayı çok tehlikeli.çok süratin yoktu: 100 falandı.Allah korusun 160 da yapsaydı ne olurdu bilemiyorum.

bugün uşak-afyon yolunda sağ arka lastiğim yarıldı.
en büyük hatam yedek lastiğin arabada olmaması.simit tank taktırınca stepneyi eve bıraktıştım.
viraja girince farkettim hemen durdum.ama lastik yarılmış.her taraf duman.çok şükür yangın olayı olmadı. en çok ondan korkmuştum. dumanı görünce heralde araç gidecek dedim.şükür ucuz atlattık.
lastikçi geldi, lastiğe çivi batmış.bir ara çok kısa süreliğine durmuştum ama lastiğin indiğini görmedim yada farketmedim.hava inince jant üzerinde 2-3 km gitmişim.en son viraja girince belli etti.
ama arkadaşlar stepneyi mutlaka araçta taşıyın, benim gibi yapmayın. birde sürat olayı çok tehlikeli.çok süratin yoktu: 100 falandı.Allah korusun 160 da yapsaydı ne olurdu bilemiyorum.

size TPMS (lastik basıncı takip sistemi) öneririm after market olanlar var ve tek lastik kurtardıklarında kendilerini amorti ediyorlar.

geçmiş olsun

Benzer olay yıllar önce başıma gelmişti.Yüklü Connect ile arka lastik bir anda yarıldı.100 km/h civarı hızım vardı.Hızlı olsaydım ne tecrübe ne başka birşey.Çünki benim lastik birden yarıldı.Sebep: eski firmamda patron bey C sınıfı yük lastiği alamamış.
Özetle : Hızlı gitmek her türlü riski en az %50 arttırıyor.

geçmiş olsun.. özellikle uzun yolculuklarda biraz da süratliysem ( 80 üzeri) en büyük korkumdur...

Aynı olay 4 yıl kadar önce başıma geldi duble yolların ilk yılları idi sanırım sinop istanbul arası bolu tüneline 15 km kala sağ arka lastik yarıldı 4 lastiği de 2 el almıştım yılları eski imiş lastikçimizin kazığı ve bizim bilmezliğimiz neyse hız 160 civarı idi tabiri caizsse fırıldak gibi döndük araçta 8 kişi idik arac vectra b kasa otomatik vites gerek arabanın sağlamlığı gerek yüklü oluşu bizi takla atmaktan son anda kurtardı,o lastik sesleri hala kulağımda ve çok şükür ki arkamızdan hiç bir araç gelmedi biz aracı emniyet şeridine alınca arkadan gelen tır,şehirler arası otobüsler vızır vızır geçmeye başladı verilmiş sadakamız varmış,araçtan inip baktığımda geride kalan 3 lastiğin sırt telleri 4-5 cm lastik dışına çıkmıştı nasıl döndüysek artık çok şükür bize sadece 4 adet sıfır lastiğe patladı,2 el lastik ve aşırı hıza o günden sonra veda ettim...
sizede geçmiş olsun..

Son düzenleme:
arkadaşlar hepinize teşekkürler.
lastiğe çivi girmiş, bir ara kısa süreliğine durdum.durunca hava inmeye başlamış ama farktemedim.yola devam edince bu sefer jantın üzerinde gitmişim.Allah korudu.

size TPMS (lastik basıncı takip sistemi) öneririm after market olanlar var ve tek lastik kurtardıklarında kendilerini amorti ediyorlar.

geçmiş olsun

tpms yi nerden bulabilirim acaba? böyle bir sistem varsa taktırmak istiyorum.

bende geçende lastiği kaldırıma sürttüm, bir parça lastik kopmuş sürtmenin etkisiyle dış yanaktan lastiğin telleri gözüküyordu.Lastikçiye gittim yama yaptı ve yama yaptığı tarafı yani outside yazan kısmını içeri taktı.inside kısmı dışa geldi.sol arkaya taktık lastiği.Lastikte yeni daha 10bin km anca yapmıştır.Sizce böyle kullanmamın zararı olur mu güvenlik açısından, 1 adet sıfır lastik almalı mıyım?

bende geçende lastiği kaldırıma sürttüm, bir parça lastik kopmuş sürtmenin etkisiyle dış yanaktan lastiğin telleri gözüküyordu.Lastikçiye gittim yama yaptı ve yama yaptığı tarafı yani outside yazan kısmını içeri taktı.inside kısmı dışa geldi.sol arkaya taktık lastiği.Lastikte yeni daha 10bin km anca yapmıştır.Sizce böyle kullanmamın zararı olur mu güvenlik açısından, 1 adet sıfır lastik almalı mıyım?
.
Lastik belki yeni gibi olmuştur ama böyle durumda benim içim içimi yer durur. Eğer imkanınız varsa 1 tane alın derim. Sonuçta can taşıyorlar.

Geri