Lifter sesi probleminde yağ değişimi

mustafaozcag

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar...Astra'mın bir onceki sahibi 10w-40 yerine daha kalın bir yağ koydurtmuş ve ben aldıktan bir sure sonra lifterlerden şıkırtı şeklinde ses gelmeye başladı...yetkili servis, lifterleri takım halinde değiştirmemiz gerektiğini söyledi, fakat benim ilk tercihim motor yağını başka bir ustada 10w-40 ile değiştirmek oldu...Eğer ki sorun benim düşündüğüm gibi gerçekten motor yağı ile alakalı ise, yeni koyduğumuz yağın etkisini göstermesi kaç km sonra olur? Malum; lifterler içindeki yağ hemen boşalmıyor... Yardımcı olabilirseniz sevinirim...herkese selamlar...

aynı sorun benım eskı aracımda da olmustu.2.0 vectra gls ıdı.benım ustam bundan sonra castrol 10/40 magnetıc kullanırsak duzlır demıstı.yaklasık 30 bın km sonunda yanı uc yag degısımınde 10/40 castrol magnetıc kullandım ses baya azaldı.cok az kalmıstı.ama arabada hıc bır sorun yoktu

lifter sesı kalın yagdan kaynaklanıyorsa 10/40 yag ve fılıtre degısıtırıldıgınde anında ses duzelmesı farkedılır motor ısınana kadar ses kesılır bıraz 5 dakıka felan motoru sıkıstırarak kullanır ve rolantıde ses dınlenır hala ses varsa sesın daha sonrakı gunlerde gececıgını dusunmek yanlıstır o sesı kesemezsın ıtıcıler takım halınde degısıp sorunu kökten çözebılırsınız.

arkadaşlar yağ değişiminden sonra 1 gunde 220 km yol yaptım fakat lifter sesinde bir düzelme olmadı...ahmetfettah arkadaşımın dediği gibi 30.000 km'yi beklemek de pek cazip gelmiyor...sanırım en güzeli lifterleri değiştirmek...teşekkürler...

Bana ustam 10/40 yağ kullandıkca duzlır demıstı vede oyle oldu ama tabıkıde tercıh meselesı.lifter sesını ben farketmemıstım ustam farketmıstı.benım ıcın degısen bır sey olmamıstı o seslede kullanıyordum aracımı.

Sayın ahmetfettah, lifter sesi yuzunden aracınızda herhangi bir teknik problem yaşamamışsınız sanırım...aracımda bazen motor arıza ışığı yanıp sönüyor...özellikle düşük viteslerde...servis makineye bağladı ve oksijen sensörü arızası verdi...buna neden olan sorun ise lifterlerin kendini tam ayarlayamaması yüzünden yakıt karışımının tam olmaması ve eksoz gazının bileşiminin değişmesi dendi...bu yüzden de lifter problemiyle arabamı uzun süre kullanmayı pek istemiyorum...siz böyle bir durumla karşılaştınız mı acaba?

arkadaşlar ayıp olacak ama kusura bakmayı lifter sesi ne öğrene bilirmiyim?

Estağfirullah Opel_2004...Lifter; eksantrik milinin hareketine bağlı olarak subapları açıp kapayan ve içi yağla dolan parçalar...valf başına 1 tane var motorlarda..bu sisteme sahip araçlar subap ayarlarını kendisi yapıyor...daha kalın yağ kullanımı ya da mekanik olarak bozulmaları sonucu subapları açıp kaparken ses yapıyorlar tıkırtı şeklinde...

Sayın ahmetfettah, lifter sesi yuzunden aracınızda herhangi bir teknik problem yaşamamışsınız sanırım...aracımda bazen motor arıza ışığı yanıp sönüyor...özellikle düşük viteslerde...servis makineye bağladı ve oksijen sensörü arızası verdi...buna neden olan sorun ise lifterlerin kendini tam ayarlayamaması yüzünden yakıt karışımının tam olmaması ve eksoz gazının bileşiminin değişmesi dendi...bu yüzden de lifter problemiyle arabamı uzun süre kullanmayı pek istemiyorum...siz böyle bir durumla karşılaştınız mı acaba?
yok benım o akdar degıldı ben servıse goturdugumde usta geldı lıfterlerden ses gelıyor dedı ama degıstırmeye gerek yok kalıtelı 10/40 yag kullanırsak gecer dedı.bende bıldıgın gıbı yapm demıstı o sekılde cozuldu.sızınku baya ılerı duzeyde o zaman.

Geri