lpg bakım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan torsion
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

torsion

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaslar selam; lpg sisteminin perıyodık bır bakımı var mı (kacak tesbıtı haricinde)

ya aslında gene bakım dıye bırsey yok ne zmana arıza yaptı o zman gıdersın ama kucuk bı fılıtre var kesıcının altında onu temızletebılırsın tabı o fılıtre eskı sıstemede var. ama bu su gırsı ve cıkıslarının o-rıngı degısırsen ıyı olur onların bı ömru var

sıralı sistemlerde bısey varmı brc sequentte mesela

valla sıralı sıstem daha cok yenı bı sıstem onda fılıtre ben göremedım hıc yok sanırım varsada nerde oldugunu bılmıyorum cunkı lpg ısıyle ugrasmıyorum. ama beyıne su gırıs cıkıs o-rınglerı var ama oyle bakım parcası degıl onlar 4-5 sene gıder

Yakıt ayarları dışında extradan herhangi bi işlem yapılmadı lpg den dolayı ...

bildiğim kadarı ile sequentlerde gaz filtresi var her 10000 km bir değiştirilmeli diyolar diğer markalarda km değişiyo ama filtre hepsinde var. bende omvl dream xxi-n var 30000-40000km arası filtresini değiştir dediler.

Benim bildiğimde tankların 10 yılda bir değiştirilmesi gerekiyor...
Hatta 10 yıl sonra tank değişmemişse muayene yaptırmıyorlar...

Yanlış biliyor da olabilirim, yanılıyorsam düzeltebilirsiniz arkadaşlar.

Şimdi Baktım internetten de Trafik Kanunu'nun Muayene esaslarında gözüme çarpmadı ama aşağıdaki sitede buldum;

http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfaNo=1557

Araçlarda kullanılan LPG ve CNG tankının üzerinde, LPG ve CNG dönüşümü yapan firmanın adı, adresi ve dönüşüm tarihi ile birlikte LPG ve CNG tankı imalatçısının adı, adresi ve imal yılını belirten bir etiket sökülemeyecek şekilde (kaynaklı veya perçinli) bulunacaktır. Araçlarda bulunan LPG ve CNG tankı her 10 yılda bir değiştirilecektir.

karanlık kardeş sağol alıntının içeriği harici yani.....
10 yılda değişecek dogru. başka bişeyler var mı

selamlar

lpg sistemlerinde bakım yapılacak bir parça yok.ayar sorunu olabilir. ne zaman arıza yaptı o zaman baktırırsınız.

Geri