Lpg de zengin-fakir Benzin de oksijen sensörü arızası

ufuk erden

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
İyi günler oncelıkle..

Defalarca bu konu uzerınde tartısılmış lakin istediğim cevabı net alamadıgım ıcın konuyu tekrar dan acmak ıstedım..

Aracım lpg de ve benzın de arıza ısıgı yakıyor stop edıp calıstırınca sonuyor ve yıne yanıyor bır muddet sonra.. Lakin ;

bunu sehır ıcı dur-kalk larda yapıyor. uzun yolda ne lpg de ne benzın de ısık yanmıyor.

şimdi;

Aracımı ılk olarak oksıjen sensorune mı bakayım yoksa ıyı bı ayar mı yapayım ?

lpg de zengın- fakır arızası
benzın de oksıjen sensoru arızası verıyor...

saygılar...

Buna benzer durum benim 2004 Comfort aracımda da var. Atiker marka LPG var, ama tüpte arıza lambası yanıyor. Cihaza bağ bağladığımız zaman, fakir karışım çıkıyor. Lamba söndürülüyor, ama bir müddet sonra tekrar yanıyor. Kalibrasyon ayarı, LPG filtre değişikliği yapılsa da lanet arıza lambasından kurtulamadım. Ve bunun hal çaresi nedir, kafam durmuş vaziyette.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dün aksam sabah 5 e kadar tüm sensörleri boğaz kelebeğini temızledık. görünür de cok kötü bir durum yoktu. lakin yine düşük devırdekı seyrederken yakıyor ışık. lakın normal uzun yolda hıc yanmıyor. sağlam bir lpg ayarı yaptırıcam bakalım ne olacak durum

Bendeki Atiker, sizdeki nedir hocam? Bugün bi LPG'ci ile görüştüm, adam şaka gibi LPG 'yi komple değiştireceksin diyor.

Lpg de zengin karısım yada fakir karısımdan kaynaklı iridyum lpg bujisi kullanmayı öneririm.

Lpg benzine göre daha yüksek voltajlı atesleme ister bu yüzden dolayıda ara ara bobin bozar bu buji daha yüksek atesleme saglar

Teşekkür ederim hocam. Bunu öğrendiğim iyi oldu. Bir dahaki sefere inşallah demiş olduğunuz bujileri deneyeceğim.

Orjinal buji değiştirdim ama yine yapıyor. aksine sehir içi düşük hızlar da yakıyor. uzun yolda hiç bişi yok

ottomanwolf
Aracınız 2004 vectra galiba Motor tam ısındıgında yol bilgisayarında anlık yakıt tüketiminiz lpg de ve benzinde nedir??

Yol bilgisayarınızda ve sisteminizde hata yok varsayarak Benzinde klima fan kapalı iken ve ralantide calısır durumda eger (1,0/h) degerinin üzerinde ise
sorun lpg de degildir..Eger benzin de (1,0/h) altında lpg ye aldıgınızda (1,0/h) üzerine cıkıyorsa lpg sisteminde hata vardır

Son düzenleme:
Geri