lpg sisteminde kalorifer ısıtmıyor

astra bor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
:( aracımı geçen yaz almıştım. araç benzinliydi. kaloriferi çok güzel ısıtıyordu. ilk kışımı sorunsuz geçirdim. hatta kalorifer musluğunu açan düğmeyi tam kırmızıya bile getirmeden, pervane düğmesini de çevirmeden bile uzun yolda rüzgarın etkisiyle terliyordum bile. fakat bu yaz lpg taktırdım. şu anda, yani bu kış kalorifer ısıtmaz oldu. hatta hararet yükselmiyordu bile. ustama gittim termostatı değiştirdi. (yeniledi) hararet yükseldi. tam randımanlı yoluna girdi. fakat yinede bir önceki kış gibi ısınamıyordum. başka bir ustaya gittim lpg bağlantısına baktı ve bana dedi ki, lpg için suyu, kalorifere giden hortumlardan T atarak almış. o yüzden motordan gelen sıcak su ikiye ayrılıyor ve haliyle kalorifer ısınmıyor dedi(yani paralel bağlantı)bunun çaresi seri bağlantı haline getirmek dedi. yani motordan gelen suyu önce kalorifere gireceğiz ordan çıkışını lpg ye girip lpg den çıkışıda motorun geri dönüşümüne vereceğiz dedi. ben hemen yaptırmadım. opelim net teki arkadaşlara danışayım dedim. benim gibi durumu olan arkadşlar var mı? acilen bilgi verirseniz , fazlaüşümden arabamı kullanırım

ustanın tesbıtı dogru yanlıs yerden verılırse devırdayım eden su yetısmez gıbı olur ve kalorıfer ısıtmaz yada ters baglantı vardır su gerı donus yapıyordur
derhal degıstır duzelır

buna benzer sorunu bende ilk başlarda yaşadım..Kalorifer hortumunun yanlış bağlanmasından dolayı regülatör hiç ısınmıyordu ve arac hep benzinde çalışıyordu..Kalorifer hortumunu yeniledik ve bağlantı şeklini değiştirdik sistem hemen fark etti ve canavar gibi oldu..Ustanızn belirttiği sorun ve çözüm yolu bencede doğrudur...

lpg li araçlarda bu tur sıkıntılar yasıyoruz. kullanın t yapısı felan çok önemlı. lpg lı aracın su dolanım sıstemı alt ust oluyor. mesela bazı astralarda kelebek bogazındna su cıkısı bıdona tekrar dönmesı lazım dönmuyor. sen bı kontrol ettır baska lpg cıye

aracımdaki bu durumu bir kaç ustaya da danışacağım, başkalarınında fikrini alıp, bu hafta sonu sorunu gidermeye çalışacağım. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...

eğer bu seri bağlantı uygulanırsa suyun ilk önce kalorifer peteğine sonra da lpg ısıtma sistemine girmesi durumunda, lpg geç ısınma yapıpta lpg ye geçişi geciktirebilir mi? veya tam tersini yapsak ilk önce lpg ye ordan kalorifer peteğine girmesi farklı bir sorun doğurabilir miki?

normalde su ılk regulatore verılır ılk ısınmadan sonra hızlı devreye gırmesı acısından adam baglantıları karıstırdıysa ya gırısı cıkısa vermıstır kalorıferde yada t eklerı yanlıs almıstır donusu donuse vermıstır..

astra bor arkadaşım aynen dediğini benim omegamda yaptı usta.t bağlantı vardı yani suyu 2 ye bölmüşler . usta önce kalörifer radyatörüne sonra beyne verdi ama benimki gene olmadı da başka sorun var herhalde.seninde radyatöründe sorun mu var acaba . bana radyatör dediler neyse bende böle bi konu açtım şimdi.takip edelim bakalım ne olacak.

Geri