Lpg Tekleme Sorunu

omerakgok

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
selam arkadaslar,
2013 astra 1.4 T aracıma yaklasık 1.5 sene evvel landirenzo lpg taktırdım. normal devirde kullanırken; dık bır yokuş veya ani yüklenmemde tekleme yapıyor. (vites küçültme sırasında sanki gaz yetiştiremiyor). bu durumu defalarca lpg servisine götürmeme rağmen ayar dışında birşey yapmadılar ve sorunda girerilemedi.
araç benzinde iken böyle bir sorun yok.

böyle bir olay başına gelen varmı? yada çözüm önerisi olan?

Aynı sorun LPG yi taktığımdan beri vardı . LPG ustası bujilerdendir dedi fakat bobin arızalı çıktı. Çok şükür bobin değişimi sonrası düzeldi. Bobin fiyatı 220 TL 40 TL de değişim ücreti ödedim 260 TL ile sorunum düzeldi.

selam arkadaslar,
2013 astra 1.4 T aracıma yaklasık 1.5 sene evvel landirenzo lpg taktırdım. normal devirde kullanırken; dık bır yokuş veya ani yüklenmemde tekleme yapıyor. (vites küçültme sırasında sanki gaz yetiştiremiyor). bu durumu defalarca lpg servisine götürmeme rağmen ayar dışında birşey yapmadılar ve sorunda girerilemedi.
araç benzinde iken böyle bir sorun yok.

böyle bir olay başına gelen varmı? yada çözüm önerisi olan?

Elektronik aksam veya LPG sorunları başka bir LPG ustasına giderek öncelikle çözümü orada aramalısınız.

Once bujileri daha sonra bobini degistirdim fakat tekleme de duzelmedi. Durduk yere bobin aldik. Baska ne olabilir?

Subap sorunu olabilir mi ? Sabahları soğuk havalarda ilk çalıştırmada aracınız benzindeyken titreme problemi varmı hocam ?

Once bujileri daha sonra bobini degistirdim fakat tekleme de duzelmedi. Durduk yere bobin aldik. Baska ne olabilir?
Benzinde problem yoksa, hiç motor aksamiyla uğraşmayın. Lpg üzerine yoğunlaşin.

Söyleki:

1- LPG montaj kontrolü yapılacak (enjektör konumu, enjektör hortum uzunlukları, regülatör konumu ve hortum uzunluğu, nozul çapları, enjektör debi ayarı)

2- LPG bakımı (lpg filtresi, regülatör kontrolü ve gerekirse regülatör tamir takımı değişimi, gaz kesici filtre değişimi)

3- montaj kontrolü ve bakımdan sonra Lpg'de yol ayarı yaptıracaksiniz, rolantide 5 dakikada yapılan ayar değil, yolda 1-2 saatte yapılan ayar. Namı diğer afr ayarı. Afr ayarı için bakınız: lpgayari.com

D5503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri