LPG ve Benzinde Düzensiz Çalışma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aşigo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aşigo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhabalar değerli forum üyeleri. Aracım 91 model Vectra A. Son zamanlarda canımı sıkan bir durum olarak aracı hem gazda hem de benzin de ilk çalıştırmada motor boğulmuş gibi çalışıyor gaz verdiğimde araç sanki boğulmuş gibi gaz yiyiyor. Bu durum 10-15 saniye sonra normale dönüyor. Dün bujileri değiştirdiğimde usta 3. gözdeki bujinin sulandığını söyledi ve contadan yapabilir dedi. Contada bir sıkıntı olsa bu su eksiltme ve hararet olayını direk göstermesi lazım dedim. Su haznesini açtığımızda su da bir fokurdama kabarama durumu göremedik. Bujiler dün buji kabloları da 2 ay önce değiştri. Bunların dışında sorun ne olabilir sizce ? değerli görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Saygılarımla...

sanki benzinle çalışırken lpg karışıyor gibi geldi bana,gaz kesiciden gibi sorun .
şöyle bi test yapabilirsiniz gazda iken tüpten vanayı kapatıp borulardaki lpg bitene kadar çalışssın o şekilde sabah bi çalıştırın bi deneyin düzgün çalışırsa kesici değişecek.
bu benim şahsi görüşüm denemek veya denememek size kalmış.

Bir deneyeceğim ustam direk çalışırsa demek ki gazı kesmiyor anlamında diyorsunuz

evet aynen,

Dediğinizi yaptım ustam araç çalışmadı gaz kesicide bir problem görünmüyor haliyle. 2 farklı usta da suyu devamlı kontrol et diyip contadan şüphelendiklerini belirttiler.

Benzin haritası bozulmuştur dediler bana 150 200 km benzinde bin dediler düzelirmiş denemedim daha

merhabalar ,sizin araç sıralı sistem değil mi?

benim söylediğim yöntem sıralı sistemlerde önce araç benzinle çalışır sonrasında yeterli sıcaklığa ulaşınca otomatik gaz a geçer.

özetle söylediğim yöntemle;
araç benzinle çalışırken kesici görev yapmıyorsa, benzinle beraber gazda yanma odasına karıştığı için verimli yanma olamayacağından boğulma tabir ettiğimiz olay yaşanabilir.

merhabalar ,sizin araç sıralı sistem değil mi?

benim söylediğim yöntem sıralı sistemlerde önce araç benzinle çalışır sonrasında yeterli sıcaklığa ulaşınca otomatik gaz a geçer.

özetle söylediğim yöntemle;
araç benzinle çalışırken kesici görev yapmıyorsa, benzinle beraber gazda yanma odasına karıştığı için verimli yanma olamayacağından boğulma tabir ettiğimiz olay yaşanabilir.
Yok ustam araç karbüratörlü normal lpg sistem

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yok ustam araç karbüratörlü normal lpg sistem

Ben başta hem benzin de hem de gazda diye yazmışım mesajda orda yanlış bi anlatım yapmışım pardon ustam ayrı ayrı denedim ilkç alıştırma benzine de sarsıntılı çalışıyor ilk çalıştırma lpg de de aynı sorun ayrı ayrı denedim

Geri