LPG ye alternatif LPİ sistemi hakkında.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydut25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haydut25

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
MErhaba arkadaşlar.

Temsa global şirketinin ülkemiz piyasasına sürdüğü ''VIALLE'' marka sıvı püskürtmeli lpg sistemi olan lpi yi kullanan veya kullanan bir araç sahibini tanıyan veya bu sistemi test etme fırsatı bulan kimse varmı aramızda?Varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?Performans, araçla uyumu,normal lpg ye göre yakıtta fark varmı, dış şartlardan etkilenme gibi tecrübelerini bizimle paylaşırsa hem merak ettiğim bu konuda ben, hemde diğer forum üyesi arkadaşlar faydalanmış olur.

Hepinize sevgi ve saygılarımla.

Ben fırsat bulunca İzmir uygulayıcısına uğrayıp bilgi alacağım.
Sistemde bildiğimiz sistemlerdeki gibi sıvı lpg gaz hale dönüştürülmesi gerekmiyor.Yani aracın su tesisatı kesilip eklemeler yapılmıyor.Anladığım kadarıyla lpgye geçmek için belli bir sıcaklığa erişmek de gerekmiyor.
Kullanılan borular ise bakır değil sentetikmiş.
ayrıca en önemli avantajı herhangi bir filtre ve bakım uygulaması yok.Ayrıca pc ye bağlayıp ayar ve kalibrasyon işlemi de yok.

Ben fırsat bulunca İzmir uygulayıcısına uğrayıp bilgi alacağım.
Sistemde bildiğimiz sistemlerdeki gibi sıvı lpg gaz hale dönüştürülmesi gerekmiyor.Yani aracın su tesisatı kesilip eklemeler yapılmıyor.Anladığım kadarıyla lpgye geçmek için belli bir sıcaklığa erişmek de gerekmiyor.
Kullanılan borular ise bakır değil sentetikmiş.
ayrıca en önemli avantajı herhangi bir filtre ve bakım uygulaması yok.Ayrıca pc ye bağlayıp ayar ve kalibrasyon işlemi de yok.

Bilgi için çok teşekkür ederim.Teknik olarak firma sitesinden gerekli bilgileri edindim.Sanırım benim gibi sizin içinde aracına taktıran bir kullanıcının deneyimlerini paylaşması önemli olacak bu konuda :)

Tartışmalar gerçekten çok ilginç.Ama bir özet yapmak gerekirse, yakıt miktarı olarak buharlaştırma tekniği ile çalışan lpg den farkı yok.Avantaj olarak performans ve sorunsuzluk iddiası için kullanıcılar performansı övmüş fakat sorunsuzluk için tek yorum bayiden gelmiş.Montajda kendi sitesinde araç enjektörü kullanıyor demesine rağmen manifold delinerek yapılıyor olması bir değişiklik getirmiyor.Avantaj olarak bakım gerektirmemesi hava ve yol şartlarıan göre kendi kendine ayarının bozulmaması ve benzin ile aynı performansı vermesi görünüyor.İlgimi çeken diğer husus ise, lpg tanklarının 65 litreye kadar çıkması.Yazın ortalarında bir arkadaşa aramıştık simit 60 lık tank bulamamaıştık :)

Geri