Lütfen bana yardim

nurettinkurt

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
MERHABALAR 2001 1.8 vectra eleganc aracım. Dijitak klima tam olarak nasıl çalışıyor bana bu konuda yardımcı olurmusunuz? ben kaloriferi eco tuşu ile çalıştırıyorum, acaba dogrumudur? Birde arabanın hararet kalorifer açmaya çalışınca yukselmıyor, uzun yolda sıcaklıkta hararette yok denecek durumda. Bana bu konuda deneyımlı anlayan bir arkadaş yardımcı olursa memnun olurum

uzun yolda hareret ibresi neredeyse kıpırdamıyor.. gişelerden çıkıp şehir içine girince yarıya geliyor.. defalarca ustaya sordum normal dedi..
arabanın klavuzu varsa onu incele detaylı öğrenirsin..

araçta kullanma klavuzu yok işin enteresan olan tarafıda opelde bu şekilde dijital klima kullananda bulamadım.
Yani tam olarak nasıl şekilde dogru çalışıyor ögrenmiş çözebilmiş degilim

teşekkür ederim eyvallah...

Direkt eco tuşuyla kaloriferi çalıştırmada bir sıkıntı yok sanırım. Ben bu kış hep öyle yaptım. :) Allah'a şükür bir sorun olmadı şimdilik.

Hararet konusu ise normal galiba. Ben de sormuştum bana da normal demişlerdi. Hararetle ilgili bir sıkıntı olmadığı sürece normal deyin geçin siz de... :)

eco dügmesi klimayi devre disi birakir.. klima kisin gücünü alir hemde yakita vurur..
ama anladigim kadari ile hararet mavilerde geziyor diyorsun o zaman termostad da problemin var tabii sorunu dogru anladimsa ..

eco dügmesi klimayi devre disi birakir.. klima kisin gücünü alir hemde yakita vurur..
ama anladigim kadari ile hararet mavilerde geziyor diyorsun o zaman termostad da problemin var tabii sorunu dogru anladimsa ..
+1
eco tuşun sadece klimadır. eco yanıyorsa klima devre dışı demektir.
termostat motor ısısı tahmini 82°C'ye gelince çalışır. senin aracının motoru hep soğuksa termostat daha düşük derecede devreye giriyor olabilir.

otoyolda giderken mavinin oralarda gezer hararet ama şehir içinde yarıya kadar çıkar.. benim gördüğüm 2.0 vectraların hepsi öyleydi

Arkadaşlar bilgiler gerçekten çok işe yaradı teşekkür ederim. Ama dikkatimi çeken nokta hararet şehir içinde klima yada herneyse eco tuşu ile kalorifer açık degilken gayet normal bir şekilde çalışıyor 80-90 aralıgında. Ne zaman kalorifer açarsam pat diye dusup mavilerde dolanıyor yukselmiyor. Ben sanayide termostat olayınıda araştırdım fakat termostatta bi sorunum çıkmadı gibi bir de araçta coolant level arıza kodu var bu tam olarak nedir? Benim araştırdıgım genleşme deposunda sogutucu sıvı eksik yazıyor kullanma kitabında. Bu depo nedir kimisi radyatörün yedek deposu diyor felan ama tam bilgisi olan varmıdır?

Geri