lütfen vectra c2 gösterge paneli sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yeturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yeturk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar 2006 model vectra c2 kasa araç sahibiyim. araç hareket halinde iken bir anda ön gösterge panelindeki bütün ikaz ışıkları yanıyor bikaç saniye yanık kalıyor ve sönüyor. tabi söndüğünde hız, devir, hararet ve yakıt göstergeleri ve kilometreyi gösteren küçük ekran dahil gösterge panelindeki herşey sönüyor. bazen kapılardan herhangi birini açınca tekrar göstergeler normale dönüyor. bazense motoru kapatıp açmam gerekiyor. bütün sigortaları kontrol ettim. ancak nafile. yalovada yetkili servis yok maalesef.gittiğim elektrikçi arkadaşlarda sorunu çözemedi. bursaya gitmem gerekecek.ancak benzer sorun yaşayan arkadaşlar varsa veyahut yardım edebilecek bir arkadaş varsa lütfen yardımlarınızı bekliyorum. uzun süredir en küçük bir sorun yaşamadan bindiğim aracım bu arıza ile beni çıldırtmak üzere.şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler

Söküp, soketini ve yollarını temizleyip yerine oturtun önce.
Sonra şarj dinamosunun çıkışını ölçün, konjektör sağlam mı.

Bunlardan değil ise, büyük ihtimal kadran arızalıdır. Temizlik ve yerine takma ile düzelir kanımca.

<bu sorunu çözen yada bilgisi olan varmı ? yardım aynı sorunları yaşıyorum

aküyü kontrol ettirin öncelikle...

Aküyü besleyen şarj dinamosu veya o dinamodan aküye giden kablodaki kayıp veya akü kutup başlarında (yerine oturmaması değil içinden kaynaklanan çürüme gibi) zayıflama olabilir. Bu da akü yeni de olsa şarj olmamasına ve bu sorunlara belki sebep olabilir.

sorunun gösterge panelinin iç kısmında bulunan soketten olabilecegini düşünerek paneli tamamen yerinden söküp soketle biraz oynayıp tekrar taktık ve iki gündür sorun yapmadı ama daha deneme aşamasında tam olarak sorunun ondan kaynaklandığını tespit etmiş olarak görmüyorum denemeye devam.. ama dediğinizide değerlendirecegim teşekkürler

sorunun gösterge panelinin iç kısmında bulunan soketten olabilecegini düşünerek paneli tamamen yerinden söküp soketle biraz oynayıp tekrar taktık ve iki gündür sorun yapmadı ama daha deneme aşamasında tam olarak sorunun ondan kaynaklandığını tespit etmiş olarak görmüyorum denemeye devam.. ama dediğinizide değerlendirecegim teşekkürler

Hocam cozum bulabildiniz mi? Ayni problem bende de var dortluleri yakinca gostergeler geri geliyo. Surekli yanan motor ariza isigi ise tum gostergeler gittiginde bile orda yanmaya devam ediyo. Fikri olan arkadaslar yardim edebilirmi

Geri