"made in P.R.C." sizce hangi ülke?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

san

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ABD’DE milyonlarca çin malı oyuncağın toplanmasının ardından, prestiji yerle bir olan Çin, tüketicinin önyargılarını aşmanın yeni bir “cinliğini” buldu. Çin malı ürünler artık “Made in China” yerine “Made in PRC” (People’s Republic of China - Çin Halk Cumhuriyeti) ibaresiyle satılıyor.

bu yenı degılkı yıllardır boyle...

ama ben sunu merak edıyorum neden cın malı kotulenıyor

çinde 3 tip üretim vardır.
1. ucuz işçilik düşük masraf ile üretilen ürünler.
2. standart ürünler.
3. dünya pazarına hükmeten ürünler.
sgidip çinin uyduruk mallarını alıp bozunca. çini kötülüyoruz. bas parayı al en kalitelisi bak bozuluyormu. bu tamamen dünya piyasasını elinde bunun tüccarların çin mallrının pazarı eline geçirmesini engellemek için öne sürdükleri bir yalan ve bilincsiz olan dünya halkının buna kanmasından başka birşey değildir.
ayrıca. çin 90lı yıllar içinde çin halk cumhuriyeti adını aldı. yani fazla bir geçmişi yok PRC kavramınn.

ozman çin malına devamm:kop:

devem etmesek ne degisecek onlar her yerde..

Son düzenleme:
ozman çin malına devamm:kop:

biz devam etmesekte cinliler cok yakinda dünya piyasasina hakim olacaklar zaten.. gecen gün oto tesisatcisina gittim kac cesit marka varsa hepsi cin mali YUHHHH dedim kendi kendime...nerde o orijinal markalar...

opeller çinde üretilse alırmısınız?

valla çin malı tv telefonum var nokıa samsungdan daha cok dayanıyo :D

made in china adidas bir spor ayakkabı almıştım 6-7 yıl oldu halısaha maçlarında bile kullanıyorum ara sıra çamaşır makinesine atıyorum hala yeni gibi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri