Map sensoru bozulursa ne olur ? ACİL ! COK ACİL ! BİLENLER GELSİN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kubll22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kubll22

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Opel Corsa 2001 model Benzin Lpg aracimda 2 aydir bir sorun var lütfen bilen yazsın

Araç yokuslarda kalkmıyor ve 2 bin devire kadar yiğiliyor sanki arabayi birşey tutuyor gibi aynı zamanda bu devirlerde yiğilma yaptığı anlarda bazen motordan ufak bir boğuk bir patlama sesi geliyor.

Map Sensorunden suphelendim sizce sebep olabilir mi ? Daha once basına gelen var mı?

Sorun bir gün kendiliğinden geçti gibi oldu fakat ertesi günü yine oldu. ÇOZEMİYORUM ACİL FİKİRLERE AÇIĞIM!

Ateşleme bujisi - Atesleme bobini değişmiştir.

Opel Corsa 2001 model Benzin Lpg aracimda 2 aydir bir sorun var lütfen bilen yazsın

Araç yokuslarda kalkmıyor ve 2 bin devire kadar yiğiliyor sanki arabayi birşey tutuyor gibi aynı zamanda bu devirlerde yiğilma yaptığı anlarda bazen motordan ufak bir boğuk bir patlama sesi geliyor.

Map Sensorunden suphelendim sizce sebep olabilir mi ? Daha once basına gelen var mı?

Sorun bir gün kendiliğinden geçti gibi oldu fakat ertesi günü yine oldu. ÇOZEMİYORUM ACİL FİKİRLERE AÇIĞIM!

Ateşleme bujisi - Atesleme bobini değişmiştir.

sebep map olabilir. arıza koduna bakmadan motorun rolantideki sensör verileri okunmadan map desek boşa masraf yapmana sebep olabiliriz. o yüzden senin bunu tech 2 denen cihaza bağlatman gerekiyor. yada opcom a

p0105 hatası vardi geçenlerde opc cihazi ile baktık ama arıza lambası yakmadi araba p0105 map sensoru hatasi / Ama su detayıda vereyim atesleme boboni değiştirdiğimde 1 hafta sorunum cozuldu 1 hafta sonra yine sorun baslamıstı. Bunada anlam veremedim

p0105 hatası vardi geçenlerde opc cihazi ile baktık ama arıza lambası yakmadi araba p0105 map sensoru hatasi / Ama su detayıda vereyim atesleme boboni değiştirdiğimde 1 hafta sorunum cozuldu 1 hafta sonra yine sorun baslamıstı. Bunada anlam veremedim

arızaları sildirip (beyin yakıt haritasını silmekte deneblir) sadece benzinde kullanın durum düzelirse lpg ayarı bozuktur.ayrıca sensör verilerinin hepsi incelenmeden boşa uğraşırsınız. belki bi yerde vakum kaçağı vardır belkide map bozuktur

map temizlenebilir

Map ın deliğini bir kürdanla temizleyin fazla ittirmeden.sonra eleltronik kontak spreyi ile temizleyin takın

Sony Z5 ile gönderildi

Geri