Geçen ay babamı dolandırmışlardı forumu takip eden arkadaşlar bilirler ... bunun neticesinde babam arabasız kaldı ve ben kısa süreliğine ayağını yerden kessin diye 10000 tl ye 60000 km de beyaz renk hatasız 2005 model dacia solenza aldım aslında hiç araba gözüyle bakmadım ama modelinin yeni olması kasko yapılabilirliği klimasının olması kısacası ucuz ve sorunsuz bir araç olmasından dolayı tercih ettim araç her ne kadar güvensiz gibi dursada kullanması zevkli şehir içi için idael ama ş.dışı için sıkıntılı olabilir... aracı komple bakım için servise gittim ve çıkardıkları fiyatla şok oldum yapılanlar ve fiyatlar;
- sağ - sol alt salıncak tanesi 30 tl den 60 tl
- komple burçlar rot milleri rotlar v.s. 55 tl
- ön fren diskleri takım 80 tl
-fren balatası ön takım 30 tl
-v kayış 9 tl
- triger kayışı 20 tl bilyası ve gergisi sağlamdı değişmedi aslında kayışta yeniydi ama yinede değiştirdim ..
- motor yağı + filtre 55 tl
-hava filtresi 8 tl
-buji takım 20 tl
-buji kabloları 30 tl
- rolanti motoru tps 35 tl
-antifiriz 25 tl
işçilik 50 tl (tanıdık olduğundan dolayı)
bu kadar işleme toplamda 470 tl para ödedim aldığım bütün parçalar orjinal mais reno clio parçası ... :rakir::rakir: 2011 de vectra b için alt takım ve balata masrafı için bile 900 tl ödemiştim.. aradaki farkı düşündükçe şimdiye kadar iyi kazıklamışlar diye düşünmeden edemiyorum.. bizim servis ve yedek parça maliyetide keşke bu kadar düşük olsaydı
- sağ - sol alt salıncak tanesi 30 tl den 60 tl
- komple burçlar rot milleri rotlar v.s. 55 tl
- ön fren diskleri takım 80 tl
-fren balatası ön takım 30 tl
-v kayış 9 tl
- triger kayışı 20 tl bilyası ve gergisi sağlamdı değişmedi aslında kayışta yeniydi ama yinede değiştirdim ..
- motor yağı + filtre 55 tl
-hava filtresi 8 tl
-buji takım 20 tl
-buji kabloları 30 tl
- rolanti motoru tps 35 tl
-antifiriz 25 tl
işçilik 50 tl (tanıdık olduğundan dolayı)
bu kadar işleme toplamda 470 tl para ödedim aldığım bütün parçalar orjinal mais reno clio parçası ... :rakir::rakir: 2011 de vectra b için alt takım ve balata masrafı için bile 900 tl ödemiştim.. aradaki farkı düşündükçe şimdiye kadar iyi kazıklamışlar diye düşünmeden edemiyorum.. bizim servis ve yedek parça maliyetide keşke bu kadar düşük olsaydı