Marş Dinamosu ve Bir Kaç Sorun Daha..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EQUINOX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EQUINOX

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Herkese selam arkadaşlar.
Yaklaşık 2 ay önce Opel Astra 1,4 NB aldım.(motorunu bilmiyorum ne oluyor Z,X vs.)
Aldığımdan beri bir türlü randıman alamıyorum aracımdan.Yakıt olarak 1,4 olmasına rağmen nerede ise arkadaşın 2,0 arabası kadar yakıyor.Aracı ilk çalıştırdığımda yaklaşık 2 haftadır araç 1000 devirle değilde 1500 - 2000 arası bir devirde çalışmaya başlıyor aldığımda 1-2 saniye böyle çalışıp 1000 devre dönüyordu ama artık dönmüyor biraz gaz verirsem 4000 - 5000 'e kadar normale ancak dönüyor.Motordan acayip bir ses geliyor.Sanki bir bilya bozulmuşta "tırr tırr" diye ses geliyor.Servise gittim bunun için klimanın rulmanı bozuk dediler değiştiler ama ses halen devam ediyor delirmek üzereyim..
Dünde en son marş dinamosu yandı.Nasıl yandı ne oldu anlamadım ustanın söylediğine göre normalmiş! nasıl normal akıl sır ermiyor. --Takılı kalmış büyük ihtimalle fark etmemişsin-- dedi. Ne yapmam gerek arkadaşlar şimdi değişti diyelim dinamo yarın yine takılı kalırsa nasıl anlayacağım.Yada neden niye takılır bu dinamo..
Yardımcı olabilecek bütün arkadaşlara teşekkürler.

marş dinamosu takılı kalırsa ses yapar zaten farketmemen mumkun degil. motordan gelen ses ıcın ne desem yalan olur cunkı ses gelecek cok sey var. onun ıcın senın ısını ıyıbır usta halleder

marş motoru, marş rölesinin takılı kalmasından yanıyor.rölenin de değişmesi gerekiyor.

araç kaç model kaç bin km de

@Mahoni
2000 model 65000 de araç.Bugün biraz pazarlık sonucu 230 ytl ye marş dinamosunu komple değiştirdim.Dinamo Valeo marka fransız malı.
Ama araçta tır tır diye ses devam ediyor ama motor ısınınca kesiliyor.

Son düzenleme:
@Mahoni
2000 model 65000 de araç.Bugün biraz pazarlık sonucu 230 ytl ye marş dinamosunu komple değiştirdim.Dinamo Valeo marka fransız malı.
Ama araçta tır tır diye ses devam ediyor ama motor ısınınca kesiliyor.
ses ısınınca kesiliyormu?? ilk çalıştırdığında da tır tır diye ses yapıyor he! bende aynı böyle bir sorun vardı yetkili servise 2 kez götürdüm ikisindede incelediler bulamadılar çünkü motor sıcaktı serviste sesi duymadan sökmüyormuş gün geçtikçe ben bu iğrenç sese iyice kıl oldum ve motoru iyice dinledim ilk çalıştırdığda baktım ses kayışın oralardan geliyo ve bi cahillik yapıp kayışa bağlı nekadar dönen şey varsa üstüne su döktüm ama iyikide öyle yapmışım ses o günden itibaren sürekli çıkmaya başladı ve iyice gürültü yapmaya başladı servise götürdümm v jkayışı gergi makarasının bilyeleri bozulmuş(paslanmış büyük bi ihtimalle çünkü bilyeler paslıydı)değiştirdiler ve kurtuldum aha buda parçanın resimleri
DSC00766.webp
bu arada senin sorunun bu mudur bilememm ama benzerliği ortada...:)

Geri