marş sorunu ...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan apsimati
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

apsimati

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
evet araç marş yapmıyor ...
farlar ve teyp aktif durumda ... kontağı yarım açıyorum konsol ışıkları yanıyor tam marş yaptığımda tık diye röle sesini duyuyorum marş motoru dönecek gibi oluyor ama dönmüyor ve ışıklar sönüyor ... marşı bırakınca gene ışıklar yanıyor
bi kaç kez tekrarladım hep aynı şey oldu...

1..sorun marş motorundadır ... dişlisi gidik yada kömürleri felan bitik ...?
2...sorun ateşlemede dir ... ama öyle olsa marş basar ama çalışmaz diye düşündüm ...??
3... akü boşalmıştır ...?

fikirlerinizi bekliyorum...

not : bi süredir marş motorunda sürtünme sesi geliyordu ilk çalıştırma da özellikle soğukken...

Son düzenleme:
aküde sorun var

akünüz boşalmış farlarınız 110w marş motoru ise ortalama 2000w yani aracın bütün sistemlerinin çalışıyor olması marş motorunu destekleyebileceği anlamına gelmez

teşekkür ederim
aslına bakarsanız akü daha 1 yıllık ama 1 aydan fazladır araç kar altında. arada bir durduğu yerde çalıştırıyordum ama bir haftadır bakamadım sonuç bu ...
şimdi ben bu aracı takviye ile çalıştırsam da bu aküyü değişmek icap edecek mi :?

Son düzenleme:
akünüz bi yıllıksa değiştirmeniz gerekeceğini düşünmüyorum.. Soğukta akü daha hızlı şarj kaybediyor sadece şarj etmek yeterli olur diye tahmin ediyorum

teşekkürler bakalım bahtımıza düşen ne olacak ...
bu kış bizim arabalara hiç iyi gelmedi vesselam.

sorun çözüldü...
teşekkürler

sorunun ne olduğu ilk mesajda yazıyor hocam ayrıntılı bi şekilde izah ettim...
arkadaşların dediği gibi takviye ilen çalıştırdım bi müddet sürdüm sabah ilk marşta aldı akü daha 1 yıllık olduğu için ölmemiş sanırım...
şunu fark ettim marşa basmadan önce takviye yapan aracı 5 dk felan çalıştırmanız lazım ki aküyü doldursun yoksa marş almıyor ...
teybin ayarlarını sıfırlamış başka da bi sıkıntı olmadı arıza felan yakmadı yani...güvenli bi işlem ...
ama şunu fark ettim insanlık ölmüş : zira bu işlem sırasında yolu 5 dk felan kapamak zorunda kaldık o süre zarfında korna sesinden bıktık ...
ulan görüyorsun adam arabayı çalıştırmaya uğraşıyor 5 dk sabretsen ne olur ...
yazık şerefime...

Son düzenleme:
teşekkür ederim
aslına bakarsanız akü daha 1 yıllık ama 1 aydan fazladır araç kar altında. arada bir durduğu yerde çalıştırıyordum ama bir haftadır bakamadım sonuç bu ...
şimdi ben bu aracı takviye ile çalıştırsam da bu aküyü değişmek icap edecek mi :?

Herkes olduğu yerde arabayı çalıştırmak aküyü dolduru diye düşünür.Fakat arabayla bir iki tur atmadıktan sonra akü dolmaz.O motor bi 2000 deviri bulacak şarj dinamosu bi devir yapacak edecek sonra bi oh diyip nefes alacak dinamo.Olduğu yerde tır tır tır bi işe yaramıyo işte.Yarasın istiyorsan açıkçası en az 2 saat olduğu yerde çalışması lazım :)

Geri