MAZOT LEKESİ VE BİLHASSA KOKUSU !!

Niyazi.92

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar merhaba . arabam astra k. sol arka paspas kısmına yarım litre kadar mazot döküldü ve döşeme emdi .
ıslak iken sıcak su ve deterjan ile sildim ama çare etmedi .

Bu gün de ketıl ile su kaynatıp doktum çamaşır tozunuda basıp iyice fırçaladım köpürttüm ve halı yıkama makinesi ile çektim . Bu işlemi 2 kez yaptım . ama bakıyorum da koku hala duruyor .
Çok araştırdım bulamadım bunun bi hal çaresi varmı . lütfen yardım edin

Öncelikle geçmiş olsun. Mazot oraya dökülmüş olabilir ancak içersinde havası araç içersinde bir süre kaldığı için malesef kokusu arabaya bir miktar sinmiştir. Kokunun tamamen geçmesi biraz zaman alabilir. koslamıydı neydi halı yıkama şampuanı varya onunla o bölgeyi sildinizmi sanırım en iyi leke çıkarıcılar onlar.

Birde merakımı mazur görün araç içine nasıl mazot dökebildiniz :)

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun. Mazot oraya dökülmüş olabilir ancak içersinde havası araç içersinde bir süre kaldığı için malesef kokusu arabaya bir miktar sinmiştir. Kokunun tamamen geçmesi biraz zaman alabilir. Coslamıydı neydi halı yıkama şampuanı varya onun o bölgeyi sildinizmi sanırım en iyi leke çıkarıcılar onlar.

Birde merakımı mazur görün araç içine nasıl mazot dökebildiniz :)
ya kosla ile değil de normal ace çamaşır tozu ile fırçaladım kaynak suyu da doküp döküp köpürtüp çektim

Döküldüğü yerde halen koku varmı. Sonuçta petrol ürünü bir süre sonra uçar inş.

Mazotun yağının düşmanı tinerdir. Ancak tinerle silersenizde bu sefer döşemeye zarar verirmi onu düşünmek lazım.

Geri