Merhabalar,

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RIR1BU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RIR1BU

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Öncelikle "opelim" ailesine yeni katıldım ve ilk aracim (Corsa 99_1.4 1.6v ) ve çok acemiyim.

Aracta LPG yoktur.

Aracımı yeni aldım ve bir kac sorunum var.

1- Araci calistirdigimda devir saati 1 den başlıyor. (Titreme ve direksiyonu çevirdiğimde rölanti sesi değişiyor)
2- Şanzıman aks kecesi yağ kaçağı var. Yere damlayacak kadar degil (Terleme denildi bana)
3- Motordan çıkan eksoz borusunun hemen çıkışta eksozu kaplayan bir parça var boşta bunu 2 3 puntayla sabitlemek lazımmış.
4- Tüm filtreleri ve yağ bakımlarını kime yaptirabilirim.
5- Aracımın kısa farları çok az yanmakta. 5 m önünü aydinlatmiyor

Bursa'da oturuyorum, Bursa da tavsiye edebileceginiz iyi ustalar varmı bu işlemlerin yaklaşık maliyeti ne olur.

Değerli paylaşım ve bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle Hos geldiniz

1-Soguk kis aylarinda önce 1 den baslar motor isinma durumuna göre yavas yavas asagi düser bunu arac beyni ayarliyor.Titreme olayini bilmiyorum motoru dinlemek lazim direksiyonu cevirdiginzde motor rolanti dalgalanir gayet normal cünkü direksiyon sistemi cok miktarda elektrik cekmete buna bagli olarakta motorun daha fazla elektirik üretmesi icin kendi elektronik olarak anlik devri degistirir,direksiyonu cevirdiginizde gece farlarin hafif kisildigini hissdersiniz kapi cam otomatiklerini kullandiginiz andada olur gayet normal endise etmeyin.
2-Sanziman aks kecesi hemen hemen bütün arabalarda öyle terlidir, bence arabayi yag degisimi geldiginde lifte kaldirinca o kismi güzelce fren balata temizleme sipreyi ile temizleyin sonrasinda takip edin ben öyle yaptim yag akitmiyor 1-2 sene icersinde gene ayni terlemeyi yapiyor,eger bu sizde yogun bir sekilde ise kecenin degismesinde fayda var.Sanziman yaginida kontrol ettirin bu arada ne olur ne olmaz.
3-Aracinizin far camlari cok mu kapali yani günesten dolayi sararma ve bugulanma mevcutmu farlarda,eger hersey normalse far camlariniz parlak ise tavsiyem size sanirim sizin arabada H4 ampul kullaniliyor Philips Racing vision %150 daha fazla aydinlatma alin eger bulamazsaniz Philips xtreme vision %130 alin belki lambalariniz ucuz cin mali uzun süre kullanilimis bu yüzden gücünü yitirmis olabilir..Bu ampuller diger ampullere göre pahalidir.
4-Egsozuda bir egsozcuya götürün görmeyince fikir vermek dogru olmaz zaten 2-3 punta ile sabitlemek gerekiyorsa pek bir para tutmaz.
5-yag ve filtreler degisimini, rahat etmek motoru saglikli tutmak istiyorsaniz filtre kesinlikle orjinal (yag,hava,polen,yakit) olmali hem siz hem motorunuz rahat edersiniz yag olarakta izin arca uygun yagi en iyi markadan alin.Kimsenin dedigine kulak asmayin (abi yillardir satiyorum hic sikayet gelmedi vs.)arabaniza iyi bakarsaniz arabanizda sizi üzmez.

Son düzenleme:
aracınızı güle güle kullanın. bülent bey her şeyi yazmış zaten.

Merhaba, hoş buldum.

Öncelikle Hos geldiniz

1-Soguk kis aylarinda önce 1 den baslar motor isinma durumuna göre yavas yavas asagi düser bunu arac beyni ayarliyor.Titreme olayini bilmiyorum motoru dinlemek lazim direksiyonu cevirdiginzde motor rolanti dalgalanir gayet normal cünkü direksiyon sistemi cok miktarda elektrik cekmete buna bagli olarakta motorun daha fazla elektirik üretmesi icin kendi elektronik olarak anlik devri degistirir,direksiyonu cevirdiginizde gece farlarin hafif kisildigini hissdersiniz kapi cam otomatiklerini kullandiginiz andada olur gayet normal endise etmeyin.
2-Sanziman aks kecesi hemen hemen bütün arabalarda öyle terlidir, bence arabayi yag degisimi geldiginde lifte kaldirinca o kismi güzelce fren balata temizleme sipreyi ile temizleyin sonrasinda takip edin ben öyle yaptim yag akitmiyor 1-2 sene icersinde gene ayni terlemeyi yapiyor,eger bu sizde yogun bir sekilde ise kecenin degismesinde fayda var.Sanziman yaginida kontrol ettirin bu arada ne olur ne olmaz.
3-Aracinizin far camlari cok mu kapali yani günesten dolayi sararma ve bugulanma mevcutmu farlarda,eger hersey normalse far camlariniz parlak ise tavsiyem size sanirim sizin arabada H4 ampul kullaniliyor Philips Racing vision %150 daha fazla aydinlatma alin eger bulamazsaniz Philips xtreme vision %130 alin belki lambalariniz ucuz cin mali uzun süre kullanilimis bu yüzden gücünü yitirmis olabilir..Bu ampuller diger ampullere göre pahalidir.
4-Egsozuda bir egsozcuya götürün görmeyince fikir vermek dogru olmaz zaten 2-3 punta ile sabitlemek gerekiyorsa pek bir para tutmaz.
5-yag ve filtreler degisimini, rahat etmek motoru saglikli tutmak istiyorsaniz filtre kesinlikle orjinal (yag,hava,polen,yakit) olmali hem siz hem motorunuz rahat edersiniz yag olarakta izin arca uygun yagi en iyi markadan alin.Kimsenin dedigine kulak asmayin (abi yillardir satiyorum hic sikayet gelmedi vs.)arabaniza iyi bakarsaniz arabanizda sizi üzmez.

Bulent Bey verdiginiz bilgiler için cok tesekkur ederim.
1-tekrar kontrol ve takip ettim 1 den baslayip 1 saatlik kullanimda 0 ,8 dusuyor rolantideyken. 0 a dusmeli mi?
2- dediginiz gibi kontrol edecegim en kisa zamanda.
3-sararma yok, sanirim ampuller bitik.
4- hallettim.
5-orjinal filtre markalari ve motor yagi markasi nelerdir. Sizin tavsiye edebileceginiz bir marka varmi.

Ben teşekkür ederim öncelikle

1- Arabanızın 1 den başlayıp bir saat içersinde 0,8 e düşmesi çok üzün bir süre sonuçta arabanız benzinli yani motor çabuk ısınacaktır 3-5 dak içersinde 0,7.5 devire düşmesi lazım
bence rolanti müşürüne baktırın değiştirin derim.
5- orjinal filtreler (yağ,hava ,polen vs) markası GM dir, ekonomi açısında bir çok kişi 10-15 liralık filtreler kullanıyor tabi herkes bütçesine göre haklı ama yağ değişimleri ortalama 1 yıl içersinde yapılıyor yani 1 yıllık bir süre az değil o yüzden orjinal kullanmakta fayda var yan ürünlerde ya filtre çok az hava geçirgen olup motora yeterli oksijen gitmesini engelliyor doğal olarak yeterli performans için daha fazla yakıt tüketiyor yada fazla hava geçirgen olup motora hafifte olsa tozlu hava giriyor...Orjinalden şaşmayalım derim..yağ olarakta şahsi fikrim dünyadaki en iyi yağ markası Mobil 1 derim sizin,mobil 1sitesinde hangi yağ diye bakarsanız arabanıza en uygun yağı bulursunuz..marka,model,motor hacmi, yıl...

Geri