meriva hararet sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmet06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mehmet06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
2004 opel meriva 3 gün önce klima açık 20dk şehir içi yolculuğundan sonra klimanın sıcak üflediğini fark ederek harareti kontrol ettiğimde kırmızıya geldiğini görerek heman kenara çektim kaputu açtığımda fan çalışmıyordu

biraz bekledim fakat devreye girmeyince arabayı stop ettiğim anda fan devreye girdi ve çalışmaya başladı… fan çalışınca devirdaim olsun diye aracı tekrar çalıştırdım fakat fan tekrar durdu bir iki dakika beklediğim halde fan çalışmadı ve tekrar stop ettiğimde fan tekrar çalıştı..

bu durum 1 2 kere daha tekrarladı ve sonradan araba çalıştığında fan da sorunsuz çalışmaya başladı…

bugün aynı sorun tekrar etti ve yukarıda anlattıklarımın aynısını tekrar yaşadım…su eksiltme yok araca hiç su eklemiyorum

bazı ustalar conta yanık dedi bazıları contada birşey yok termostat müşür devirdaim vs değişmeli diyor beyin de de sorun olabilir dediler

fanın arabayı çalıştırınca durmasının stop edince çalışmasının sebepi ne olabilir

sorun sadece klima açıkken oluyor

yardımlarınız için teşekkür ederim

Araç belli bir sıcaklığa geldiği zaman hortumları elinle sık bakalım basınç var mı? Eğer basınç varsa conta sıkıntılı demektir.

Araç belli bir sıcaklığa geldiği zaman hortumları elinle sık bakalım basınç var mı? Eğer basınç varsa conta sıkıntılı demektir.

Ben bu görüşe katılmıyorum, bana göre motor suyu belli bir dereceye ulaştığı halde radyatör üst hortumunda basınç varsa termostat açmamış demektir. Conta kontrolü için en basit yol yedek su deposundan yapılan basınç testidir.

Ben bu görüşe katılmıyorum, bana göre motor suyu belli bir dereceye ulaştığı halde radyatör üst hortumunda basınç varsa termostat açmamış demektir. Conta kontrolü için en basit yol yedek su deposundan yapılan basınç testidir.

Abi şöyle söyleyeyim bu sertlik öyle böyle değil resmen taş gibi oluyor zaten termostad açık olduğu zaman yedek su şişesi içine su girip çıkıyor ama yinede çok sert oluyor borular.

Şaşmaz da Opser oto elektriğe git.. opel de bir numaradır.
Kesinlikle sorununu çözer....

Geri