Mokka' nın iç dolaşım özelliği çalışmıyor mu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ongbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ongbey

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Mokkanın iç dolaşım özelliği verimli çalışmıyor gibi. Ben önceki arabalarımda kaloriferi içi dolaşıma aldığım zaman dışarıdan hiç koku gelmezdi. Mokka da surekli iç dolaşımı seçmiş olmama rağmen dışarıdan ara sıra koku alıyorum.

Bu konuda tecrubesi olan var mı ? Klepe tam mı kapatmıyor, yoksa ara sıra açıyor mu ?

Servise göturmem gerekiyor mu, karar veremedim.

Sürekli iç sirkülasyon çok zararlıdır. Bildiğim kadarıyla taze hava içeri alınmadığı sürece baş ağrısı ve daha ilerde bilinç kaybı yapar. Bilginize.

Astra ile aynı tasarım ise klape kırılmıştır.

Kırık değil ise, tech2 yada opcom ile kalibrasyon yapın düzeliyor.

vectrada hava kalite sensörü vardı. belki bundada vardır otomatik açar kapatır belli bir süre sonra bozuluyor tabi :D

Otomatikte olduğu zaman arada bir açıp kapatması normal tabi ki. Fakat manual ayarda ben kapattığım zaman kapalı kalması lazım, açtığım zaman da açık kalması lazım. Yeni araba olduğu için de müdahale etmek istemiyorum. Herhalde bir servise uğramam gerekecek.

Astrada iç dolaşım tuşuna bastığımda 15 dk gibi tam hatırlamıyorum süreyi kendiliğinden kapatıyor iç dolaşımı ve dışarıdan alıyor havayı böyle olunca eksoz kokuları direk içeri girip rahatsız ediyor sizin araçta astra gibi sanırım.

mokka ,astra j, insignia bu üç araçta da sistem aynı kullanım kitapçığında yazması lazım manuel olarak iç dolaşıma aldığınızda dahi içeriye 15 dk ya bir dışarıdan taze hava alır ki olması gereken bu yoksa içerideki hava nefes alınmayacak hale gelip ağırlaşır.

Bu konuyu servise de sordum, dışarıdan gelen havanın tam kapanmadığını söylediler. Yani sorunsal bir konu değil, tasarımsal.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri