Motor Soguk iken gaza basinca, dusuk devirde iken motordan hirilti geliyor!

ozcanburki

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaslar merhabalar,

Oncelikle aracimin 1.6 16v 101 beygir 2003 model opel astra oldugunu belirtmek isterim.

Aracimi ilk calistirdigimda motor saat gibi calisiyor ama biraz gaz verdigim zaman motordan bi hirilti geliyor ama sadece dusuk devirde ve motor sogukken oluyor.araba isindiktan sonra sanki o ses ortadan kayip oluyor.

Lutfen yardimci olun her yerde ne olabilir diye bakiyorum.

Normal de ilk çalışma da ses çıkar ama bariz bir ses durumu orta da ise bir şey diyemem.

Sesi duymak lazım, normal olan ses de olabilir. Şiddetli ise, manifolt kaçırması olabilir tarifiniz ama dediğim gibi dinlemek gerek.

valla zaten motor sogukken ılk calısmada ses cıkarması normal 2012 corsamdada duyuyorum ama yani normal motor sesının biraz kabası gibi çıkıyor ilk 2-3 dakika gibi süreç...

Sesi duymak lazım, normal olan ses de olabilir. Şiddetli ise, manifolt kaçırması olabilir tarifiniz ama dediğim gibi dinlemek gerek.

manifolttan kacirma yapsa sesin devamli olmasi gerekmez mi? arac isindiktan sonra ses kesiliyor.ben bi kac yerde subap ayari olabilir diye okumustum dogru olma ihtimali var midir sizce?

Araç uzun süre durduğun da pistonlarda olan yağ aşağı süzülür ve araç yağsız duruma gelir. İlk çalışma esnasın da araç yağsız olmasından dolayı dikiş makinesi gibi ses çıkarır motor belli bir süre sonra yağlamaya başlayınca ses kesilir ama dediğim gibi bariz farklı bir ses varsa o zaman iş değişir.

Araç uzun süre durduğun da pistonlarda olan yağ aşağı süzülür ve araç yağsız duruma gelir. İlk çalışma esnasın da araç yağsız olmasından dolayı dikiş makinesi gibi ses çıkarır motor belli bir süre sonra yağlamaya başlayınca ses kesilir ama dediğim gibi bariz farklı bir ses varsa o zaman iş değişir.

Cevaplariniz icin tesekkur ederim en kisa zamanda sesi kayit edip kusura bakmazsaniz sizi tekrar rahatsiz edecegim.

manifolttan kacirma yapsa sesin devamli olmasi gerekmez mi? arac isindiktan sonra ses kesiliyor.ben bi kac yerde subap ayari olabilir diye okumustum dogru olma ihtimali var midir sizce?

Manifolt da bir çatlak, yada contasında kaçak varsa manifolt, araç soğukken ses yapar. O bölüm, araçta en hızlı ısınan bölüm olduğundan, ısındıkça parça genleşir ve kaçağı kapatır.

Sizin dediğiniz ise fincan sesi, aracınız subabı otomatik ayarlar. Ayrıca ayar yapılmaz. O ses ise biraz şıkırtıya benzer. Çözümü ise yağ seviyesi kontrolü, kaliteli yağ seçimi, olmazsa revizyondur.

Bütün bunlar olmayabilir, aracın karakteristik sesi de olabilir lakin hırıltı gazlayınca devamlı olsa kayış vs. diye sıraliycam lakin Isınınca kesiliyor. Dediğim gibi sesi dinlemek lazım. Araç soğukken kaputu açın ve takip edin sesi, o da bir yöntemdir.

Sizin dediğiniz ise fincan sesi, aracınız subabı otomatik ayarlar. Ayrıca ayar yapılmaz.

Bende o şekilde biliyorum subab ayarı yapılmıyor diye. Bir kese ustaya sormuştum buna ayar filan gerekir mi? diye oda ayar yapılmayacağını söyledi. O zaman aklımda kaldı nasıl diye? Demek ki otomatik yapıyor.

Manifolt da bir çatlak, yada contasında kaçak varsa manifolt, araç soğukken ses yapar. O bölüm, araçta en hızlı ısınan bölüm olduğundan, ısındıkça parça genleşir ve kaçağı kapatır.

Sizin dediğiniz ise fincan sesi, aracınız subabı otomatik ayarlar. Ayrıca ayar yapılmaz. O ses ise biraz şıkırtıya benzer. Çözümü ise yağ seviyesi kontrolü, kaliteli yağ seçimi, olmazsa revizyondur.

Bütün bunlar olmayabilir, aracın karakteristik sesi de olabilir lakin hırıltı gazlayınca devamlı olsa kayış vs. diye sıraliycam lakin Isınınca kesiliyor. Dediğim gibi sesi dinlemek lazım. Araç soğukken kaputu açın ve takip edin sesi, o da bir yöntemdir.

Evet dediginiz gibi ses fincan sesini andiriyor. Yag degisimini yaptim herseyine dikkat etmeye calisiyorum. Peki varsayalim dediginiz gibi sorun manifoltta bu sekilde araci kullanmamin bir sakincasi var mi?

Geri