Ne Bu Arabanın Aküsünden Cektiğim

Sercan Tankut

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Şub 2010
Mesajlar
185
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaslar Aracımın Aküsünü 6 Ay önce Akü ölmüş dediler değiştirdim aracımı 2 calıstırmıyorum aracımın akü pert bir yerinde kacak var elektrikciler dahil bulamadı.basına gelen varsa nasıl cözdüğü hakkında bana fikir verirse sevinirim saygılar:mad:
 
kardeş aracı çalıştırdıktan sonra gösterge akü lambası çeşitli aralıklarla yanıyormu , devir göstergesi hız göstergesinde anormallikler oluyormu atıyorum sen 50 ile giderken devir ve hız kadranları aniden düşüyormu
 
Aracında müzik sistemi (amfi) var mı? Genelde bu tür eklentiler yapılırken kötü işçilik sonrası kaçak ortaya çıkar. En kolay metod araca yapılan (varsa tabii) son eklentiler birer birer devreden çıkarılarak arıza aranabilir. Araca yapılan bir eklenti yoksa (şarj dinamosu da sağlamsa) arızayı bulmak biraz zaman alabilir.
 
Araçta diyotla yapılmış cam kaldırma varmı
 
Alarım varsa bundan oluşan kaçakta aküyü boşaltıyor.
Ayni olayı yaşadım,Alarımı kaldırıp attım kurtuldum. Yoksa başka kaçak bulmaya çalış.Başka ihtimallerinde önerisi gelecektir.;)
 
Son düzenleme:
aracımda anfi yok alarmda yok şarj dinamasonda sorunda yok cıldırcam gercekten ıspartada birtane elektrikci bulamadım bu is icin aydında bir arkadasın adresini aldım ona gidecem artık gercekten cok ilgin bi olay aracın neresinde kacak var cözemedim gitti :)
 
ve aracım calısırken bir tane sorunum yok arac ok gibi ama motoru kapat 2 gün binme sıfır akü pert
 
Yeni aldığın aküde imalat hatası olabilir mi? Bir arkadaşınla akülerinizi bir süreliğine değişin. Bir de bu yolu dene, faydası olur zararı olmaz.
 
Savaş Abi onuda denedim aynısını yapıyor aracım bir aralar su alıyordu biryerde oksit yaptığından süphe etmeye basladım yarın aracı numarasını aldığım adama bir götüreceğim ama hercekten cok garıp arabayı her sabah calıstırıp ise gelip gittimmi sıkıntı yok ama 2 gün binmedimmi akü gidiyor eski akümü şarj ettirip garaja koydum akü kablosuda yanında hemen takviyesini yapıyorum calıstırıyorum hayırlısı bakalım
 
Geri
Üst