neden astra 1.4 90beygir 1.6 100

kurt_35li

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
neden arada 10 beygir oynuyo bana garip geldi bence daha fazla olması lazımdı:mad:

kurt_35li' Alıntı:
neden arada 10 beygir oynuyo bana garip geldi bence daha fazla olması lazımdı:mad:
opel frontera 2.2 ye opel vectra nın yanı 2.0 sılındır kapak contasıda oluyor ona bakarsan?* ancak bu işin içinde olmalısın.. piston kol uzulugu felan degıstırıyor motorun gucunu

kurt_35li' Alıntı:

Aynı mantıkla gidersek Corsa 1.2'ler de 80Bg, bu da oldukça iyi bir rakam...

1.4 twinport 90hp-125nm tork;
silindir çapı : 73.4mm
silindir yüksekliği : 80.6mm

1.6 twinport 105hp - 150nm tork;
silindir çapı : 79mm
silindir yüksekliği : 81.5mm

görüldüğü gibi 1.6 ile 1.4 silindir yükseklikleri neredeyse aynı olmasına rağmen silindir çapında fark çok var, yaklaşık 200cc'lik fark daha çok boylamasına değil çap genişlemesi olarak kullanılmış... Bu da HP artışından ziyade Tork artışına sebep oluyor. Tabi daha pek çok etken var.

herkese tesekkürler ama bence daha fazla fark olmlıydı arasında

ELEGANCE' Alıntı:
1.4 twinport 90hp-125nm tork;
silindir çapı : 73.4mm
silindir yüksekliği : 80.6mm

1.6 twinport 105hp - 150nm tork;
silindir çapı : 79mm
silindir yüksekliği : 81.5mm

görüldüğü gibi 1.6 ile 1.4 silindir yükseklikleri neredeyse aynı olmasına rağmen silindir çapında fark çok var, yaklaşık 200cc'lik fark daha çok boylamasına değil çap genişlemesi olarak kullanılmış... Bu da HP artışından ziyade Tork artışına sebep oluyor. Tabi daha pek çok etken var.

çok güzel özetlenmiş

kurt_35li' Alıntı:
herkese tesekkürler ama bence daha fazla fark olmlıydı arasında

bu duruma ve zamana göre değişiyor. yeni modeller 115-120 hp arasında çıkıyor genelde(110 olanlarda var, yazdıklarım sadece opel için değil) ve yazıldığı gibi tork yönünden de farklılıklar gösteriyor, torku da küçümseme hp kadar öenmlidir:good: sadece hp olarak bakarsan 1,3 dizellerde 90 hp, fakat sıkıştırma ve beslem durumları farklı;)

Geri