Neden böyle oldu anlamadım

slamdunk21

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar bugün aracıma 16" jant ve lastik aldım.
Aracımın modeli corsa c 1.7 dti.
195*45*16 lastik var üstünde marangoni.
Aracın yol tutuşu çok güzel.Ama 110km hızı geçtikten sonra direksiyonda ve arabada titreme başlıyor.
Jant ve lastikleri aldığım yer jantların balanslarını yapıpta taktı.

Ama 110 km hızdan sonra araç titriyor sizce nedendir.
Acaba lasikler daha alışmadımı yeni diyemi böle oldu anlamadım.

Ne yapmamı tavsiye edersiniz.

dediğine göre arabanın ip gibi olması lazım yeni lastik ve jantlarla ama genedetitrme var diyosun ama lastik havalarını kontrol et sonra bnm için önerilen aynı ebat lastikleri kullanıyoruz ben 4 üne de 33 basıyorum ve arabada sorun yok onun dışında eğer bu değerlerin üstünde havalr bsıyosan çok sert vurur ve titreme yapar bundan sonra lastiklerin yönlü ise yönlerini kontrol et doğrumu takılmış bunlar muhtemelen doğrudurda bence balans ayarıda var diyosun ozman rot ayarı yaptır arabnın rot ayarız bozuktur muhtemelen bence rot balans sorununu çözecektir

Tşk ederim dostum ben orada adama sordum kaç hava vuracam die.
Bana biz 30 vuruyoruz dedi.Sen 33 diyorsun.Yarın bi deniyecem inş.
Bencede dediğin gibi rotta birşey oldu galiba

Arkadaşım aynı araçtan ve lastikten bendede var ebatlarıda aynı bendede titreme var bende çözemedim nie olduğunu üstünede çok fazla düşmedim açıkçası .

He bide hava olayına gelince en ideali 32 basmaktır havayı 32 bas lastiklere

Arkadaşım aynı araçtan ve lastikten bendede var ebatlarıda aynı bendede titreme var bende çözemedim nie olduğunu üstünede çok fazla düşmedim açıkçası .

İnşaallah bu başlık altında çözecez sorunlarımızı.Çünkü arkadaşım aynı şekilde renault clioya böyle jant lastik takmış ve titreme olmuş bir türlüde titremeyi giderememişler.

Jant göbekleri tam oturmuyor olabilir.Eğer böyle bir durum varsa lastik yalpalar.Jantın göbeğe tam oturup aradaki boşluğu alması için plastik bilezikler satılıyor.

Az önce adam ile görüştüm Satıcı firmayla yani.
Bana sadece ön balanslarını yaptıklarını bi 500-600 km gezdikten sonra jantlar la lastikler birbirine oturunca asıl balansın yapılacağını söyledi.

Ya bu arada araba sanki çok yaylanmaya başladı.Bi tümseğe giriyorum Arabanın arka kısmı yaylana yaylana sanki beni takip ediyor:)

Geri