neden vauxhall demişler

ugurdalkiran

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Vauxhall, Opel'in İngilteredeki markasıdır. Opel ile birlikte General Motors bünyesindedir.1980 yılına kadar Opel ile donanım ve motor güçleri arasında fark varken 1980 yılından sonra amblem ve direksiyonunun sağdan olması haricinde fark kalmamıştır. Opel'in İngiltere'de farklı marka kullanma sebebi, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman ordusuna üretim yapması yüzünden oluşan olumsuz imajından kurtulmaktır.

sitesinde gezerken şu yazı çok komik geldi bana new vauxhall insignia

güzel videolar var

http://www.vauxhall.co.uk/vx/micros...iserid=Insignialaunch&bannerid=vx_core_banner

Son düzenleme:
güzel paylaşım abi tşkler ancak bi sebep daha var ingilizler almanları ozamanlarda hiç sevmezlermiş bu sebep ve senin verdiğin sebepten ötürü opel marka adına maske takarak büyük britanyada Vauxhall olarak satmaya başlamıştır.

güzel paylaşım.. teşekkürler..
yüksel'in de dediği gibi ingilizler almanları sevmezlerdi.. hala da sevmezler, kendilerinden başka kimseyi hatta...

evet amerikada da satürn opelin adı
kemal sunal diyorya kırk yıllık katır oldu katığğ o hesap 100 yıllık opel oldu vauxhall

Ben ilk Opel ile tanışmam Vauxhall sayesinde oldu. Sağdan direksiyon bir Vauxhall Astra GTE (Kadet Gsi) (ingilizler Kadete hep Astra dediler sonra Almanlarda demeye başladılar :) ) Muhteşem bir arabaydı sonrasında çok araba elimden geçti ama onun tadı bir başkaydı. 2 defa motor yaptırdık silindir kapağı taşlama vs.. Kadet gsi parçaları hiç uymuyordu ingiltereden parça getirdik. Devirdaim pompasından çok çektirdi ..Buji tırnak sayısı bile Kadetinkinden fazlaydı. Arkasında iki sis vardı (Kadette tek) Silecek su deposu daha büyüktü..2000cc 156 bg 950küsür kilo.. Ayrıntı olarak bence Vauxhall Opelden daha önde aynı arabalar diyeceksiniz belki ama tüm tasarım arge ingilterede ve adamlar en basitinden jant motor aksamı-iç aksam şubu daha titizler gibi geliyor bana..

Burak Bora

Son düzenleme:
saturnsky.jpg

bu arabanın markası ve modeli saturn sky yani bildiğimiz opel gt

GM
adı altında üretilen markalarda zaten çok fazla mesela şöyle sıralayabiliriz :
chevrolet
buıck
pontıac
gmc
saturn
hummer
saab
cadıllac
oldsmobile
opel
az da diil gm bu kadar büyükken iflasın eşiğine gelmesine bu politikaya anlam veremeyenlerden biri olarak bu kadar marka bu markaların çeşitli modelleri satış payları kaarları üretim maliyeti çalışanları vsvsvs ne büyük bi firma

Geri